Takip Et
  • 19 Kasım 2019, Salı

AYDIN'DAN BEDBAHT BİR SİYASETÇİ GELDİ GEÇTİ (KORAY AYDIN)

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları bir haber duydum. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray AYDIN hafta sonu geldiği şehrimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘kaba dayı bozuntusu’ lafını söylemiş. Bu terbiyesizce lafı bir kişinin ve ya bir siyasetçinin söyleyebilmesi için basit bir hayat ve siyaset anlayışına sahip olması gerekir. İYİ Parti de şunu görüyorum: CHP ile seçimlerde dolaylı dolaysız ittifaklarından sonra siyasi ve ahlaki hastalıklar ortaya çıkmaya başladı ‘Rakiplerine hakaret ederek siyaset yapmak’. Kılıçdaroğlu’ nun cephesinde hakaret üzerine kurulan bir siyaset var. Aynı hastalık İYİ Parti yetkililerine de geçmiş görüyorum.

Halbuki siyaset hakaret esası üzerine kurulamaz çünkü siyaset politika üretme sanatıdır. Politika üretemeyen siyasetçiler işin uzun yoluna kaçarak konuşmalarına hakaretle başlıyor ve hakaretle bitiriyorlar.

Demokrasi uğruna bedel ödemiş olan ve sağın kalesi olan bu şehirde T.C. başkanına bir siyasetçi ‘kabadayı bozuntusu’ diyorsa o kişi kalitesiz bir siyasetçi olarak da vasıflandırılabilir. Her şeyden önce ahlaki ve seviyeli bir siyasetçi bu bozuntu lafından dolayı delillerini ortaya koyması gerekir ama bu siyasetçi delillerini ortaya koyamadan işin ucuz yoluna kaçarak hakarete yöneliyor. Ben bu siyasetçiyi Bayındırlık bakanlığından ve Anayasa mahkemesinde yargılanmasından derinlikli olarak çok iyi tanırım. 25 yıldan beri TBMM’ de ve diğer kürsülerde külhanvari bir psikolojiyle ve hisabetle konuştuğuna çok iyi tanığım.

Koray AYDIN Aydın şehrinde yaptığı konuşmasında ‘Bize emanet edilen zamirler cumhuriyeti bu kabadayı bozuntusuna teslim edemeyiz’ diye bir söz söylemiş bu laf boyundan büyük bir laf. Bir siyasetçi üstelik bakanlık yapmış bir siyasetçi bu basit, seviyesiz, gerçek dışı, ve ahlaki açıdan düşük profilde bir cümle olarak bunları söylüyorsa Türkiye’ de muhalefetin acıklı ve dramatik halini düşünün bir kere.

Birinci yanlışlık bu cumhuriyet Koray Aydın’ a emanet edilmedi 1923 yılında. Kurtuluş savaşında Mustafa Kemal Paşa’ nın önderliğinde ki Kuvay-i Milliye askerleri Koray Aydın’ a bu cumhuriyeti teslim etmedi. 1923 yılında ki Türkiye’de ki 15 milyon vatan evladına teslim etti.

İkincisi ise 1950’ de günümüze kadar ülkemiz demokratik cumhuriyet olduğu için her dört yılda bir bu emanet Cumhuriyeti seçimlerde başarılı olmuş olan siyasi iktidarlara veriyor halkımız. 20 yıldan beri de Türk halkı Cumhuriyeti koruması ve kollaması için Ak Parti yetkililerine veriyor. Eğer bunları bilmiyorsan sayın Aydın demokratik ülkelerde cumhuriyet nasıl ve ne şekilde kimlere emanet edilir demokrasi tarih kitaplarından bunu okuyup öğrenebilir. Bunları öğrenen bir siyasetçi bu lafları ve gerçek dışı beyanları söyleme hakkına sahip değildir. Bu sözleri hukuken ve ahlaken söyleme hakkına sahip olmayan sayın Aydın üstelik bunları hakaret içeren söze dönüştürüyor hiç utanmadan.

Türk halkı 20 yılda beri Ak Partiyi gizli ve açık tastif esasına göre iktidara getirmiyor mu? Sen bunları gözlemlemiyor musun? Allah sana iki tane göz tastih etmiş bu gözlerinle bu gerçeği gördüğün halde ahlaksızlık içeren bu cümleyi nasıl söyleyebilirsin?

Geçen hafta Amerika’ da başkan Turmp ile görüşmeler yaptıktan sonra basın toplantısında söylediği sözleri duymadın mı? Turmp’ a kendi topraklarında kendi coğrafyasında ‘Ey Turmp! PKK, YPG vs terör örgütlerine destek oluyorsun, silah veriyorsun!’ diyen başka T.C. başkanı gördün mü bu 70 yıllık dönemde. Senin ülkenin onurunu, şerefini, en üstlere çıkaran başkana hakaret etmekten özel bir haz mı alıyorsun. Siyaset haz alma görevi değil ülkeye ve milletine hizmet etme görevidir.

Uzun lafın kısası Türk Halkından, Aydın’ da yaşayan 1 milyon 100 bin hemşerimizden ve RTE’ den özür dilemeye davet ediyorum. Türk Halkından da özür dilemek zorundadır. Zira başkanı oraya o makama getiren halkımızdır bu saatten sonra Aydın soyadını gönül rahatlığıyla kullanabilmesi için Aydın halkından da da ekstra özüre davet ediyorum. Benim halkımı fazla bekletme Koray bey! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.