Takip Et
  • 27 Mart 2020, Cuma

KABE-İ MUAZZAMA’DA CAHİL VE RUHSUZ BİR BAŞ İMAM!

Değerli dostlar geçen hafta Kabe-i Muazzama’da çok dramatik bir durum yaşandı. Bugüne kadar bu durumla ilgili olarak gazeteler ve sosyal medyada hiç yorum yapılmadı. Bundan dolayı kendim kişisel yorum yapmak istedim.

Kabe’nin baş imamı tavaf edilmeyen Kabe’de yapmacık ağlamakla namaz kıldırdı. Bu görüntü bir Mümin olarak beni dehşete düşürdü. Çünkü korana virüsünden dolayı tavaf yasaklandı, yani sağlık sebeplerinden dolayı böyle bir karar uygulamaya geçti. Tıpkı bizim Türkiye’de camilerde cemaat şeklinde namazın yasaklanışı gibi. Şimdi bu baş imam müsveddesine sormak lazım, “Ey imam efendi hazretleri, Kabe’ye yarım saat uçak mesafesindeki Filistin’de elli yıl boyunca on binlerce Müslüman, İsrail asker ve hükümeti marifetiyle katledilirken gözyaşı dökmüyorsan, Kabe’ye on beş dakika uçak mesafesinde bir milyon Müslüman İran İslam Cumhuriyeti’nin desteğiyle katil Esad tarafından şehit edilirken bir gram gözyaşı dökmüyorsan, 1991’den bu güne kadar milyonlarca Iraklı Müslüman katil Amerikan askerlerince katledilirken gözyaşı dökmüyorsan, Suriyeli Aylan bebeğin Türkiye sahillerindeki ölümünde kılın kıpırdamıyorsa, gözyaşı dökmüyorsan, sana yuhlar olsun emi?”

Böyle bir imamın arkasında namaz kılmaktan kendimi men ederim. Cehaletin ve ruhsuzluğun bu kadarına pes doğrusu. Peygamber efendimizin Mekke ve Medine site devletinde devlet başkanı olduğu zamanda böyle bir virüs ortaya çıksaydı, Kabe’de tavaf yasağı getirmez miydi? Böyle bir yasağın Allah’ın emri olduğunu bilemeyen bir imam nasıl olur da baş imam yapılır? Böyle beyinsiz ve ruhsuz insanlardan ve yönetimlerden dolayı bizleri helak etme Ya Rabbi. Amin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.