Takip Et
  • 5 Şubat 2019, Salı

BİNALİ YILDIRIM’IN KARİZMASI ORTAYA ÇIKTI

Sevgili Aydın Denge Gazetesi okurları,

Geçen hafta Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sayın Binali Yıldırım CNN Türk televizyonlarındaydı. Uzun süreli soru cevap uygulaması oldu. Tahminen 40 tane soru soruldu, Buket hanım tarafından. Bu 40 sorunun 25 tanesi Binali Yıldırım’ın karizmasını ortaya çıkarmasına vesile olan sorulardı.

Ben bu programı baştan sona izledim. Sayın Binali Yıldırım’ı performansından dolayı yürekten kutluyorum. İstanbul’un temel sorunlarına ve benzeri bütün sorunlarına bir teknisyen ve aynı zamanda teknisyen siyasetçi olarak o kadar güzel cevaplar verdi ki bu sorunlara karşı birikiminin ne denli yüksek olduğunu ortaya koydu. Özellikle kanal projesini anlatırken boğazın coğrafi ve stratejik konumunu ve büyük gemilere karşı tehlikeli potansiyelini o kadar güzel izah etti, özellikle geçmişte Indepententa Gemisi'nin İstanbul’a getirdiği tehlikeyi anlattı ki İstanbul gibi dünya çapındaki bir şehre belediye başkanı olmanın yolunun pazaryerlerinde şovmenlikten değil, yetenek ve kabiliyetten geçtiğini açıkça ispatladı. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun semt pazarlarında yaptığının halkla şovmenlikten öteye geçmediğini dolaylı açılardan ispatlamış oldu. Öyle ya, dünya şehirlerine baktığımız zaman belediye başkanları semt pazarlarında yaptıkları siyasi atraksiyonlarla seçilmiyor. Büyükşehrin problemlerini nasıl çözeceklerini halkın karşısına çıkarak, tane tane anlatarak izah ediyorlar. CHP’nin adayının yaptığı tek şey var. O ilçenin semt pazarına giderek hakla konuşurken annesinin başörtülü olduğu söylemekten öteye geçemiyor. Üstelik CHP’nin 1980’den sonra seçilen belediye başkanları İstanbul’un devasa sorunlarını çözemediler ve o devasa problemleri 1994 yılında belediye başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın eline verdiler. Ve o problemleri 4 senede öyle güzel çözdü ki sayın başkan, 25 yıldan beri de İstanbul halkı belediyeyi solcu kafasına teslim etmiyor. CHP’liler baktılar ki bu solcu kafa ile İstanbul teslim alınamayacak, yılların sağcı siyasetçisi ve 12 yıllık Kur-an Kursu öğrencisini İstanbul’dan solcuların adayı yaptılar. Çünkü ellerinde başka imkanları kalmamıştı bu seçenekten başka.

Benim CNN Türk kanalından bir isteğim var. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu da Buket hanım televizyona çıkarsın. Aynı soruları CHP adayına da sorsun, cevapları bütün millet görsün ki iki aday yan yana gelerek sayın Binali Yıldırım’ın yetenek ve kabiliyetleri milletimiz tarafından görülsün. Belediye başkanlıkları teknik yönü ağır basan görevlerdir. Yetenek ve kabiliyet kriteri bu makamlarda en önemli kriterlerdir. Aydın şehrinde de aynı hadiseyi acı bir şekilde yaşamaktayız. 10 yıldan beri Aydın şehrinin otopark ve trafik problemini çözemeyen bir belediye var 21. asırda. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.