Takip Et
  • 28 Şubat 2019, Perşembe

45 YIL ARADAN SONRA BU ŞEHİRDEN BİR DIŞİŞLERİ BAKANI GELDİ VE GEÇTİ

Bugün Aydınımıza Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Birlikte kahvaltı yaptık, kahvaltı coşkulu bir şekilde başladı ve böyle sona erdi. Mahalli seçimler öncesi bu kahvaltının coşkusunu siyasete dökecek olursak Cumhur İttifakı'nın çok iyi yolda yürümekte olduğunun işareti olarak yorumlanabilir.

Aydın şehrinin 1975 yılından itibaren siyasi trafiğini takip ederim. Bu 45 yıl boyunca şehrimizi yüzlerce bakan ziyaret etmiştir. Ama yanlış hatırlamıyorsam şehrimizi 1975'ten bu yana dışişleri bakanı sıfatıyla ziyaret eden dışişleri bakanı hatırlamıyorum. Tansu Çiller Refah Yol döneminde 1 yıl kadar dışişleri bakanlığı yaptı, parti genel başkanı olmasına rağmen o dönemde Aydın’ı ziyaret etmemişti. 45 yıl boyunca bu geleneği ilk kıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Zira dışişleri bakanları yılın 6 ayını yurtdışı ziyaretlerinde geçirirler. Bu anlamda Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu yürekten tebrik ediyorum. Zira 31 mart seçimlerinin mana ve ehemmiyetini en iyi anlayan siyasetçi olduğunu ispatlamıştır.

Kahvaltıda çok şeyler dikkatimi çekti. Bunlardan bir tanesini size aktarmak isterim: Nazilli Belediye Başkanı Sayın Haluk Alıcık, 10 kişilik ekibiyle salona biraz geç girmişti. Ekibindeki tüm arkadaşlarını teker teker masalara yerleştirdikten sonra kendisi protokol yerine oturdu. Siyasette ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu, siyasetin takım oyunu olduğunu en güzel şekilde ortaya koydu sayın Alıcık.

Kahvaltı sonrası toplantıya geçildi ve ilk sözü Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen aldı. Sayın Başkan, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra MHP Aydın İl Başkanı Sayın Burak Pehlivan söz aldı. O da kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Ssavaş mikrofona geldi. Öncelikle Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkürlerde bulundu. Zira Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Aydın ziyareti mahalli seçimler için çok stratejik bir değer ifade ediyordu. Mustafa Savaş projelerini teker teker sıraladı, bir cümle dikkatimi çekti. ‘’31 Mart'ta Aydın’da bir destan yazacağız, bu destanı da tüm Türkiye konuşacak.’’ dedi. Gördüğüm kadarıyla Sayın Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na iyice konsantre olmuş gibi.

Daha sonra son sözü Çavuşoğlu aldı. Selamlama sonrasında ilk karizmasını harika bir şekilde ortaya koydu. Dedi ki "Çocukluğumuzda biz Antalya’da okurken Türkiye’nin bir numaralı turizm beldesi Kuşadası idi ve biz Kuşadası’na ziyarete giderdik. 45 yıl önce böyleydi, 45 yıl sonrasında ise Kuşadası’nın derecesini siz hesap ediniz."

Sayın Bakan, daha sonra dış politika konularına girdi. Ülkemizin temel dışişleri problemlerini sıraladı. Aynı zamanda bölgemiz ve dünyadaki sıkıntıları da dile getirdi. Dünyadaki yapısal değişiklikleri çok güzel anlattı. "Bu değişiklikler dünyayı nereye götürecek hep birlikte göreceğiz. Bizler de bunları dikkate alarak dış politikamızı belirliyoruz." dedi. Belirlenen politikaları çok iyi anlattı. Avrupa Birliği ilişkilerimizi dile getirdi. "Dış politikamızı belirlerken ilkeli ve etkin olmaya çalışıyoruz, iletişime açık olmaya çalışıyoruz. Girişimci ve insani politika, dış politikamızı belirleyen en önemli kriterlerdir. Bu politikaları belirlerken 16 yıl boyunca ekonomimizi güçlendirmemizin avantajını gördük. Sahada ve masada gücümüzü çok iyi bir şekilde ortaya koyuyoruz, bu bölgede yaşıyorsanız kriz yönetimini çok iyi başarmanız gerekir. Biz bunu çok iyi yapıyoruz. Suriye olayı bunun en önemli ispatıdır." dedi. Dışişlerinde gördüklerini ve yaşadıklarını teker teker anlattı, bu anlatımlardan sonra anladım ki AK Parti iktidarı ve yönetimi günlük politikadan çok ayrı bir mana taşımaktadır. Kendi şehrinin belediye başkanı Menderes Türel’in 2018 yatırım tutarının 20 milyar tl olduğunu söyledi ve ben belediye başkanımızın hizmete açtığı yatırımların açılış törenlerine yetişemiyorum. İnşallah Aydın şehri de Antalya’daki gibi bir belediye başkanına sahip olur." dedi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.