Takip Et
  • 27 Temmuz 2017, Perşembe

Elveda okurlar

Elveda okurlar

 

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları, yukarıda ki başlıktan anladığınız gibi artık ayrılık vakti geldi. Hemen açıklayayım böyle bir kararı hayatta almazdım sağlığım yerinde oldukça ama inanın çok haklı bir gerekçem var.

 

İzah ediyorum; Benim büyük oğlum Mehmet Acar, Ankara’da ÖSYM’de uzman memur olarak üst düzeyde vazife yapıyordu 5 yıldan beri. Evladım Mehmet Aydın şehrinde yaşayabilmek için oradaki memuriyetini sonlandırdı ve Aydın’da Basın İlan Kurumu’nda memur olarak hayatını devam ettirmek amacıyla Aydın’a tayini çıktı. İşte bundan dolayı gazeteler ve Basın İlan Kurumu arasındaki ilişkiden dolayı Aydın şehrindeki yerel gazetelerde yazı yazmama kararı aldım. Yaşamımdaki ahlaki prensiplerden dolayı.

 

Zira ben şuana kadar 61 senelik bir hayat geçirdim, hayatımı üniversite öğrenciliği, ticari yaşam, siyaset ve gazete yazarlığı olmak üzere 4 safhaya ayırabilirim.

 

Ankara’da 5 yıl üniversite öğrenciliğini üniversal anlamda hakkını verdiğime inanıyorum. Dünya çapındaki akademisyen olan hocalarımı can kulağı ile dinledim. Bütün hocalarımla harika bir hoca öğrenci ilişkisi kurduğumu şahitlerim şuan dünya hayatında yaşamaktadırlar.

 

Ticarete atıldım 25 tam yıl fiili anlamda ticareti yaptım. Çok hareketli bir ticari yaşamım oldu. Zaman içerisinde şehrin meşhur tüccarları arasına katıldım. Hiçbir kimsenin hakkına hukukuna tecavüz etmeden bu 25 yılı tamamladım ve ticaretin hakkını vererek de emekli oldum. Bu 25 yıllık ticaretten bende alacağı olan insanlar hiç çıkmadı. Buradan ilan ediyorum ki ahir ömrümde benden alacağı olanlar varsa ispatladıkları taktir de bedelini ödemeye hazırım.

 

Siyasete gençliğimde girdim geçmişte büyük bir siyasi parti olan Refah Partisinde 30 yaşında iken parti üyeliğinden gerek il başkanlığına getirildim. 10 yıl boyunca bu vazifeyi yaparken parti MKYK’sında da 3 yılda hizmet ettim. Bu zaman diliminde Aydın şehrinde demokratik yaşamımıza kendi çapıma göre bir iz bıraktığıma inanıyorum. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk siyasi dehasını keşfedenlerden oldum. Günümüzde milletvekilliği bittikten 1 yıl sonra ismi cismi zikredilmeyenlerin yanında il başkanlığını 25 yıl olmasına rağmen şehrimizin siyasi ve sosyal çevrelerinde ismim zikredilmesini mutlulukla görüyorum.

 

Ömrümün ahir döneminde 2 yılda Aydın Denge gazetesinde siyasi yazarlık yaptım. Bu yazarlığında hakkını verdiğimi çevremdeki arkadaşlarım söylüyorlar. 40 yıllık sosyal yaşamımda bu 4 safhanın hakkını vererek bugünlere ulaştım. Hayatımda 3 unsur çok önemli bir yer tutmuştur. Birincisi; Allah’ın İslam düşünce ve akidesi. İkincisi; yaşamımdaki ahlak unsuru. Üçüncüsü ise adalet olmuştur. Bütün yaşantım bu üç unsura göre ilerlemiştir ve geride kalan yaşamımın da böyle devam etmesini Yüce Rabbimden dilerim.

Bu yazarlığın esnasında eğer kişilerini üzmüşsem kalplerini kırmışsam onlardan helallik dilerim, haklarını helal etmelerini isterim. Benden yana hakları varsa peşinen söylüyorum helal olsun. Yalnız bu iki senelik yazarlığım esnasında bir kişiye hakkımı helal etmiyorum. Zira o kişinin kötü niyetli olduğuna inanıyorum. Türk Adliyesinde davamız devam ederken mahşer gününde de Yüce Rabbimden bu kişide olan hakkımın alınmasını isteyeceğim.

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları yazılı basında olan ilişkimi keserken görsel basınla ilişkimin artarak devam edeceğini belirtmek isterim. Sevgili okurlarım, bana haklarınız helal ediniz. Allah geride kalan ömrünüzü bereketli kılsın, sağlıklı kılsın, cennete girenlerden olun inşallah. Allah’a emanet olunuz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.