Takip Et
  • 24 Temmuz 2024, Çarşamba 15:24

“Biz çiftçiler ne yapmamız gerekiyor?”

Aydın’ın Yenipazar İlçesi önceki dönem Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan biz üretelim dedikçe, DSİ ikinci mahsulü ekerseniz ceza var diyor. Biz çiftçiler ne yapmamız gerekiyor?” dedi.

Yenipazar Çarşı Mahallesi Muhtarı ve önceki dönemlerde Ziraat Odası Başkanlığı yapan Süleyman Kozbek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’ne eleştirilerde bulundu.

“BU İŞTEN ÇOK CANI YANAN OLACAK”

Kozbek yaptığı o paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Arkadaşlar ‘Bir karış yer boş kalmasın’ diyor Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Biz üretelim dedikçe DSİ, ‘ikinci mahsulü ekerseniz ceza var’ diyor. Onu geçtik, şebeke dışına (kanalın üstü) su yasak diyorsunuz. Bir dünya yer boş kaldı. Bu Söke şebeke içinde mi ki Menderes’ten su basılıyor, onu anlayamadık. Biz de dekar başı para ödüyoruz orasına. Niye bizim kanal suyu kesilip Menderes’e veriliyor. bunun izahını çıkıp birileri çiftçilere açıklasın, yoksa bu sıcakta bu işten çok canı yanan olacak. Üç, beş gün sonra çok geç olacak.” (SERKAN SARAÇOĞLU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.