Takip Et

Aydınlı kadından ASKİ’ye tepki; Susuz olunca ne yapılır?

Aydın’ın Yenipazar ilçesi kırsal Hacıköseler Mahallesi’nde sıcaklarla birlikte yaşanan su sorunu, vatandaşları isyan ettirdi. Yetkililerden ters tepki aldığını belirten mahalle sakini 60 yaşındaki Yaşacan Çeltikoğlu, “Susuz olunca ne yapılır?” dedi.

Hacıköseler Mahallesi’nde bulunan içme suyu ve kullanma suyu şebekelerinde yaklaşık 1 haftadır su problemi yaşandığı ifade edildi. Yalnız Evler Mevkii’nde bulunan 10 eve 6 gündür su gelmediğini belirten mahalle sakinleri, çözüm beklediklerini belirtti.

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Aydın’da yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için yapılan çalışmada, şebeke hattı içerisine giden atıkların çalışmayı geciktirdiği öğrenildi. Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin mahalledeki çalışmanın devam ettiği öğrenildi. Şebekedeki arızanın giderilmediği için mahalle çevresindeki pınarlardan sırtlarında su taşıdıklarını söyleyen Yaşacan Çeltikoğlu, “Bir haftadır sularımız yok. Mutfağımın haline bakın. Hayvanlarımı içme suyunu taşıyarak tedarik ediyorum. İnsansanız, müslümansanız gelin görün bir kere. ASKİ’yi aradım, kimi aradıysam ters cevap aldım. Bilmiyorum artık ne yaparlar ne bulurlar bu konuda. İşte gelin görün mutfağımın halini. Burada ne edilir, nasıl yemek yapılır? Susuz olunca ne yapılır?” diyerek sitemini dile getirdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.