Takip Et
  • 19 Haziran 2024, Çarşamba 11:57

Kurban Bayramı'nda Yenipazar'da buluştular

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı'nın 3. günü Yenipazar ilçesindeki Yörük Ali Efe Müzesi bahçesinde hemşehrileriyle bayramlaştı ve ardından Yörük Ali Efe Müzesi gezisi düzenledi.

Bayramlaşma etkinliğine Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Yenipazar Belediyesi Eski Başkanı Zafer Savcı, Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Mehmet Oğuz, Büyük Menderes Platformu Başkanı İbrahim Ayvazoğlu, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Efeler Belediyesi Kültür Müdürü Zeki Köse, İstanbul Aydın İli ve İlçeleri Eğitim ve Araştırma Vakfı önceki dönem başkanı Aydın Çetin, vakıf üyeleri, dernek üyeleri ve Ankara'da bulunan Aydınlı hemşehriler katıldı.

Bayramlaşma, Dernek Başkanı Halil Apaydın'ın açılış konuşmasıyla başladı. Apaydın, konuşmasında dernek olarak düzenlenen bayramlaşmada hemşehrilerini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca, derneğin faaliyetlerinden bahsederek 64 öğrenciye burs verdiklerini ve birçok kültürel etkinlik düzenlediklerini söyledi. Apaydın, İstanbul ve İzmir'deki Aydınlı derneklerin katılımından memnun olduğunu ifade ederek, Ekim 2023'te Ankara'da buluştuklarını ve milletvekillerini ziyaret ettiklerini, gurbette yaşayan Aydınlıların bilgi birikiminden ve tecrübesinden nasıl yararlanabileceklerini düşündüklerini belirtti. Bu kapsamda, ilerleyen günlerde valilik, belediyeler, kamu kurumları ve ticaret odalarının katılımıyla bir çalıştay düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan ise hemşehrilerini Yenipazar'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Bayramlaşmaya katılan diğer katılımcılar da söz alarak kendilerini tanıttı ve düşüncelerini paylaştı.

Bayramlaşmanın ardından, emekli Kıdemli Per.Albay ve Yazar Fatih Özkurt'un anlatımıyla Yörük Ali Efe Müzesi gezildi. Özkurt, Yörük Ali Efe'nin hayatı, Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıkları ve müzenin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Gezi, Yörük Ali Efe'nin mezarında okunan dua, fotoğraf çekimi ve katılımcıların dağılması ile sona erdi.

Etkinlik, saat 13:00'te tamamlandı. (SERKAN SARAÇOĞLU) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.