Takip Et
  • 24 Ekim 2024, Perşembe 10:07

Meclis, Yenidoğan ve diğer sağlık çeteleri için komisyon kurdu

Türkiye’nin gündemine oturan yenidoğan bebek ölümlerine ilişkin soruşturma, Meclis gündemine taşındı. Özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Bazı özel hastanelerde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) daha fazla ödeme alabilmek için yenidoğan bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan bir çetenin varlığına yönelik soruşturma, ülkede büyük yankı uyandırdı. Bu gelişme üzerine AK Parti bünyesinde Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrasında konunun derinlemesine araştırılması için bir komisyon kurulması kararı alındı.

Genel Kurul’da siyasi parti gruplarının ortak önergesiyle sunulan teklif kabul edildi. Buna göre, bebek ölümlerinin yanı sıra özel sağlık kuruluşlarındaki yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlı bakımı servislerinde uygulanan yöntemlerin ve ilgili mevzuatın incelenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, komisyon, 22 üyeden oluşacak ve çalışmalarını 3 ay boyunca sürdürecek. Gerekli görüldüğünde Ankara dışında da araştırmalar yapabilecek olan komisyon, bebek ölümlerinin nedenlerini belirleyip alınması gereken tedbirler konusunda bir rapor hazırlayacak. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.