Takip Et

“Aydın çok daha iyi bir belediyecilik hizmetini hak ediyor”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Nazilli Ticaret Odasına (NTO) gerçekleştirdiği ziyarette kendisine iletilen ve büyük bir bölümü Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerektiği projeler hakkında, “Bu konular acil olarak çözeceğimiz işlerdir. Aydın çok daha iyi bir belediyecilik hizmetini hak ediyor” dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediye Başkanı Adayları ile parti temsilcileri, Nazilli Ticaret Odasını ziyaret etti. AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Savaş, Nazilli Belediye Başkanı Adayı Esat Ergüler, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti MKYK Üyesi Doç.Dr M.Umut Tuncer, Eski Milletvekili A.Gültekin Kılınç, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Eren ve parti üyeleri, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Esnaf Odası Başkanları tarafından karşılandı.

Bir süre önce Nazilli Ticaret Odasının koordinatörlüğünde Nazilli Esnaf Odası Başkanları ile birlikte yapılan toplantılarda Belediye Başkanı Adaylarına yol göstermek, Nazilli’nin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla şehrin sorunları maddeler halinde belirlenmiş ve basın yoluyla duyurulmuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİSİ DAHİLİNDE BULUNAN BU KONULARI SİZLERİN BİLGİSİNE SUNACAĞIZ”

Toplantıda; NTO ile Esnaf Odaları işbirliğinde belirlenen bu konular madde madde okunarak Savaş ile Ergüler’in bilgisine sunuldu. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Esnaf Odası Başkanlarıyla yapılan istişare toplantılarında; kentin sorunlarının ayrıntılı olarak maddeler halinde belirlendiğini, bu sorunların çözümünün kentin gelişimi açısından hayati önem taşıdığını söyledi. Belirlenen maddeler tamamen üyelerden gelen talep ve şikayetler ile Esnaf Odaları tarafından tespiti yapılan konulardan oluştuğunu belirtti. Başkan Arslan, “Nazilli Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkisi dahilinde bulunan bu konuları sizlerin bilgisine sunacağız. Çalışmalarınızda ve hazırlayacağınız projelerde bu hususların çözümüne yer vereceğinize inanıyoruz. Konular bölgede yaşayan herkesin ortak menfaatidir. Nazilli Ticaret Odası tüm partilere ve gruplara eşit mesafededir. Bu gün Cumhur İttifakını oluşturan partilerimizin adaylarını ve üyelerini ağırladık. Kapımız tüm adaylara açıktır. Nazilli ve bölgeyle ilgili belirlediğimiz tüm sorunları değerli basınımız aracılığı ile ayrıca Odanın sosyal medya hesaplarından paylaştık. Beklentimiz; belediye başkanı adaylarımızın bu konularla ilgili düşüncelerini ve çözümlerini açıklamalarıdır. Yerel seçimler öncesinde başkan adaylarından bu sorunların çözümü için yapmayı düşündükleri proje ve çalışmaları duymak istiyoruz. Odalar olarak amacımız; üyelerimizin sorunlarının çözümü ile Nazilli‘nin yaşanabilir, refah seviyesi yükselmiş ve gelişmesini sürdüren bir kent olmasıdır” diye konuştu.

“BU KONULAR ACİL OLARAK ÇÖZECEĞİMİZ İŞLERDİR”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa SAVAŞ yaptığı konuşmada; “Nazilli Ticaret Odası bölgenin önemli kurumlarından bir tanesi. Kendilerine ziyaretimiz vesilesiyle gösterdikleri misafirperverlikleri için şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Belirlenen sorunlar içinde çözülemeyecek bir husus göremiyorum. Özellikle Nazilli sanayi kavşağı düzenlemesi, Nazilli fuar alanı ve Aydın Denizli Otobanında yerel ürünlerin satışı için istenen alan tahsisi konuları seçildiğimiz takdirde ilk üç ay içinde halledeceğimiz konulardır. Yeni sanayi alanı konusunda 2.Organize Sanayi Bölgesinin mevcut talepleri karşılayacağına inanıyorum. Sanayi ve ticaret alanları konusunda da diğer konularda da Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyeleri uyum içinde çalışacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Nazilli gibi bir şehirde katı atık bertaraf tesisi yok. Kentsel Atıklar nakliye bedelleri ödenerek Aydın’a gönderiliyor. Nazilli’nin arıtma tesisi sağlıklı çalışmıyor. Bu konular acil olarak çözeceğimiz işlerdir. Aydın çok daha iyi bir belediyecilik hizmetini hak ediyor. Bu nedenle hiç yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle Ticaret Odası yetkililerine, Oda Başkanlarımıza ve toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.