Takip Et

Aydın’da görevden alınan CHP’li başkandan açıklama

CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, geçtiğimiz günlerde İl Gençlik Kolları tarafından görevinden alınmıştı. Akosman, CHP'nin parti kültürüne aykırı olan siyasal ve fiziksel zorbalıklara maruz kaldığını belirtirken partide zorbalığın değil liyakatin hakim olması gerektiğini vurguladı.

 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

‘’Sevgili Arkadaşlarım, Değerli Büyüklerim, partimizde yıllardır Efeler Gençlik Kolları Başkanı olarak hak hukuk mücadelesi verirken kendim bizzat CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yalan ve iftiralarla geçtiğimiz günlerde görevden alındım. Ardından bir yöneticileri tarafından darp edildim. Hak, hukuk ve adalet mücadelesi veren bir genç olarak karşı karşıya kaldığım bu siyasal ve fiziksel zorbalık karşısında yalnız olmadığımı gayet iyi biliyorum.

Yaşadığımız tüm bu haksızlıklara rağmen en başından beri parti kültürümüz ve ahlakından dolayı sessizliğimizi sükunetimizi koruduk. Fakat kişisel çıkarlarını partimizin önüne koyanlara karşı dün nasıl eyvallah etmediysek bugün de etmeyiz.

Parti içi ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi sizlerle paylaşmak ve basında çıkan bazı haberlerden dolayı tüm kamuoyunu aydınlatmak istedik.

Ne diyor? Mavi gözlü dev Nazım Hikmet dizelerinde

‘Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak,

Unutma aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak’

Partimizde zorbalık değil, liyakat hakim olmalı diyenlere selam olsun. Sevgiler.’’

 

Artuğ Akosman'ın masasında yer alan John Steinbeck'in ''Bitmeyen Kavga'' adlı kitabı da dikkat çekti.

 

(SELİME AYDEMİR) 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.