
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölgesi ayağı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla’dan gelen 40 Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi, hünerlerini sergileyerek en iyi lezzeti sunmak için kıyasıya yarıştı.
Üçer kişilik ekipler halinde yarışan öğrenciler, danışman öğretmenleri ve okul müdürleri eşliğinde organizasyona katıldı. Festivalin açılışında ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, MYO Müdürü Prof. Dr. Pınar Altıok, MEB Mesleki Eğitim Daire Başkanı Ercan Alpay, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman yer aldı.
Yarışmanın jüri başkanlığını ADÜ Kuşadası MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin üstlenirken, Şef Aşçıbaşı Mümin Durutlu ve Şef Aykut Gülgü jüri üyeliği yaptı. Genç şeflerin sunumlarını değerlendiren jüri, lezzet, sunum ve yaratıcılık kriterlerine göre en başarılı ekipleri belirledi.
Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kuşadası MYO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerken, genç yeteneklerin kendilerini göstermesi için önemli bir platform sundu. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.