Takip Et
  • 10 Temmuz 2024, Çarşamba 16:19

Karpuzlu'ya yeni rüzgar enerji santrali geliyor

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 9 Temmuz 2024 tarihinde internet sitesinde bu duyuruyu yaptı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Aydın ili Karpuzlu ilçesi Çukur, Konak, Narhisar, Kayabükü, Sakarkaya, İkiztaş mahalleleri ile Bağarcık, Kullar, Tekeler, Yağşılar, Koğuk mahalleleri sınırları içerisinde, En 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan rüzgar enerji santrali (18 adet türbin – 75,6 MWm / 54 MWe) projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan ÇED raporu inceleme değerlendirme komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir."

Proje, ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak değerlendirildi ve olumlu karar verildi. Bu karar, Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından halka duyurulacak. Ayrıca, projenin nihai ÇED raporu ve eklerinde belirtilen hususlara ve 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekecek. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.