Takip Et
  • 18 Eylül 2024, Çarşamba 15:20

İzmir’de yaşayan Aydınlılar keşkek etkinliğinde buluştu

İzmir’de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği, şehirde yaşayan Aydınlıları Pazar kahvaltısında ve keşkek etkinliğinde buluşturdu.

İzmir Bornova Oba Yörük Türkmen merkezinde gerçekleşen etkinlikte, Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Mehmet Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir’de yaşayan Aydınlı bürokrat Akademisyen ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Kahvaltı ve yöresel lezzet keşkeğin eşlik ettiği buluşmada, Yörük ve Efe kültürünün geleceğe taşınması için önemli kararlar alındı.

Dernek Başkanı Mehmet Oğuz, yaptığı konuşmada, “Derneğimiz, Yörük ve Efe kültürünün yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir misyona sahip. İzmir’de bir araya geldigimiz siz değerli hemşerilerimizin sayesinde, bu misyonumuzu daha da güçlendireceğiz. Yörük ve Efe kültürümüzün zenginliklerini araştırma ve yayın faaliyetleri, çalıştaylar, konserler ve etkinlikler düzenleyerek gelecek nesillere aktaracağız. Ayrıca, tarihi belge ve eserlerimizi koruyarak kültürel mirasımıza sahip çıkacağız” dedi.

Ardından söz alan İzmir Yörük Türkmen Federasyon Başkanı Ramazan Dumanlı, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Kültürümüzü hep beraber özellikle genç nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Buluşmada söz alan katılımcılar arasında büyük bir birlik ve beraberlik duygusu yaşandı. Kahvaltı ve keşkek ikramının ardından Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği’nin de üyesi olduğu İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Oba Yörük Türkmen Müzesi Federasyon Başkanı Ramazan Dumanlı rehberliğinde gezildi.(SERKAN SARAÇOĞLU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.