Takip Et
  • 7 Ekim 2024, Pazartesi 14:56

Aydın’da zeytinyağı sektöründe kadın gücü

Türkiye’de zeytinyağı makineleri üretiminin önde gelen firmalarından Ustalar Makine’nin ARGE amaçlı yaptığı tesisin başında bulunan Merve Karasu, zeytinyağına olan sevgisi ve tutkusuyla ARGE tesisini bölgenin önemli zeytinyağı üretim tesisi haline getirdi. Kadın girişimci olarak hem anne hem de iş kadını kimliğiyle sektöre adım atan Karasu, elde ettiği başarıları ve hedeflerini paylaştı.

Karasu, “Babamın zeytinyağı makineleri üretimindeki 50 yılı aşkın tecrübesi, benim için büyük bir ilham kaynağı oldu. Bu deneyimle Aydın’da ilk soğuk sıkım zeytinyağı üretim tesisini kurma kararı aldık,” dedi. Bu süreçteki amacını ise “Bölgemizdeki zeytinyağı kalitesini yükseltmek ve Aydın Memecik zeytinini hak ettiği yere getirmek” şeklinde ifade etti.

Kendini bu alanda geliştirmek için eğitimler aldığını belirten Karasu, “Öncelikle üretim ve tadım eğitimlerine katıldım. Hem teori hem de pratik anlamda kendimi nitelikli hale getirmeye çalıştım,” diye ekledi. Eğitimlerin ardından üretim aşamasına geçtiklerini vurgulayan Karasu, yıl sonunda elde ettikleri zeytinyağının büyük beğeni topladığını söyledi: “Bu başarı, bize büyük bir ilham kaynağı oldu.”

Beş yıl içinde, ürettikleri zeytinyağını pazara sunma kararı aldıklarını söyleyen Karasu, “Mağazalaşma kararı alarak ürünlerimize daha kolay ulaşım sağlamayı hedefledik. Aynı zamanda bir web sitesi kurarak sağlıklı ve bilinçli bir kitleye ulaşmaya başladık,” dedi. Kaliteli ürünlerinin pazarlamada sorun yaşatmadığını ifade eden Karasu, “Şu anda bahçeden son tüketiciye kadar tüm aşamaları kendimiz organize ediyoruz,” diyerek üretim süreçlerini kontrol etmenin önemini vurguladı.

Kadın istihdamına sağladıkları katkıyla da gurur duyduklarını belirten Karasu, “Zeytin değirmeni ailesi olarak, kadın istihdamına destek veriyoruz. Unuttuğunuz tadı hatırlatmaya geldik,” dedi.

Merve Karasu, "Bize ulaşmak isteyenler www.zeytindegirmeni.com adresinden veya 0530 354 88 55 numaralı telefondan ulaşabilirler" diyerek sözlerini tamamladı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.