Takip Et

Aydınlı genç öğretmenin videosu viral oldu

Bingöl’de görev yapan Aydınlı sınıf öğretmeni Şeyma Nur Sönmez, sosyal medya hesabından paylaştığı “30 saniye kuralı” ile akran zorbalığına karşı farkındalık oluşturmayı başardı.

Kendi sosyal medyasında paylaştığı videoda öğrencilerine “30 saniye kuralı” adı altında okul ortamında akran zorbalığının hangi kelimeleri değiştirebileceğini anlattı. Sönmez'in videosu viral oldu.

Sönmez videoda, “Eğer bir arkadaşımız kendisi ile ilgili bir durumu 30 saniye içerisinde değiştiremiyorsa, bu durumu ona söylememeliyiz. Mesela arkadaşımızın bağcıklarını çözüldü, Arkadaşım onları bağlamalısın dediğimizde 30 saniyede bu durumu çözebilir miyiz? Evet. O zaman bunu söyleyebiliriz. Ama saçının rengi, saçının şekli ile ilgili yorumda bulunursak. Mesela “Arkadaşım saçının rengi olmamış dersek bunu 30 saniye içerisinde değiştirebilir mi? Hayır. Değiştiremiyorsa biz de bu duruma onu söylememeliyiz. Kelimelerimizi seçmek bu yüzden çok önemli. Biz konuşmadan önce düşünmeliyiz, bizim görevimiz konuşmadan önce düşünmek. Zor olabilir fakat karşımızdakinin kalbini kırmamak için çok önemli” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.