Takip Et

Nazilliler bu haber sizler için: İtiraz süresi 13 Kasım

Aydın’ın Nazilli İlçesi İsabeyli Mahallesi Muhtarı Birkan Çelik, Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan Toplulaştırma ve Kadastro Güncelleme çalışmalarının tamamlandığını ve itiraz süresinin 13 Kasım Pazartesi günü sona ereceğini ifade etti.

Nazilli’nin en büyük yüzölçümü ve nüfusuna sahip İsabeyli Mahallesi’nde, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün parsel güncelleme (Toplulaştırma) çalışması tamamlandı. Mahalle Muhtarı Çelik, bir kısmının mahalle dışında yaşadığını belirttiği vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZ 4 AYRI YERDE ASKIYA ÇIKAN LİSTELERİ KONTROL EDEBİLİRLER”

Yapılan toplulaştırma çalışması sonucu bazı vatandaşların arazisinde küçülme veya büyüme oluştuğunu dikkat çeken Muhtar Birkan Çelik, vatandaşların dilekçe ile kadastro müdürlüklerine 13 Kasım gününe kadar itiraz edebileceklerini dikkat çekti. Muhtar Çelik, “3402 sayılı kadastro kanununun 22.maddesi kapsamında mahallemiz genelinde yeni bir ölçüm yapıldı. Bu ölçümler Türkiye genelinde peyderpey yapılmakta. İsabeyli Mahallesi olarak bizim yüz ölçümü alanımız oldukça geniş. Mahallemiz 18 bin dekar alandan oluşmakta ve yaklaşık bununda 11 bin dekarında bu kapsamda çalışma yapıldı. Ovamızda bu çalışma ile toplulaştırma gerçekleştirildi, şehir içinde de parselasyon yapılan yerler dışında kalan 11 bin dekarda yapıldı. Bu ölçümler 1960’larda bir kadastro çalışması uçaklarla havadan yapılmış. Şimdi devletimiz yeni teknolojiden faydalanarak bunu güncellemeye devam ediyor. Ölçümler sonrası şimdi de yeni ölçüm listeler için askı çalışması yapıldı. Bu çalışma nedeniyle vatandaşımızın arazisi 30 metrekare, 50 metrekare ya da 300 metrekareye kadar küçülebiliyor veya büyüyebiliyor. Burada sınırlandırma da yapıldığı için halkımıza itiraz hakkı da verilmiş. Bu durum mahallemizde binlerce kişiye ilgilendiriyor. Bu vatandaşlarımızın da yüzde35-40’ı İsabeyli‘de yaşamıyor. Bunların bir kısmı Nazilli merkezde bir kısmı da diğer il ve ilçelerde yaşamaktalar. Halkımız Aydın ve Nazilli Tapu Kadastro Müdürlükleri’nde, Nazilli Belediyesi’nde ve mahallemiz muhtarlığında askıya çıkan bu yeni ölçüm listelerini kontrol edebilir. Bu listelerde eski ve yeni parsel numaraları mevcut. Yeni ölçüm ile oluşan listeye göre vatandaşın kafasını karıştıran bir durum varsa, dilekçe ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine itirazlarını iletebilirler” ifadelerini kulandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.