Takip Et

"Çıraklığı önemsiyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TESK toplantısında, "Esnaf ve sanatkarları mesleki eğitim sürecinin önemli bir parçası haline getireceğiz. Çıraklık dediğimiz esnafın bilgi ve kültürünü geleceğe aktardığı yöntemleri önemsiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Yılmaz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından karşılandı.

"MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI HALİNE GETİRECEĞİZ"

Burada bir konuşma gerçekleştiren Yılmaz, esnaf ve sanatkarın ülke için önemine değinerek, Türkiye Yüzyılı'nın birlikte inşa edileceğini söyledi. Yılmaz, "Esnaf ve sanatkarların girişimlerini destekliyoruz. Mesleki eğitim sürecinin önemli bir parçası haline getireceğiz. Esnafı aynı zamanda bir okul olarak görüyoruz. Bu konuda da kamu olarak her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanındayız. Çıraklık dediğimiz esnafın bilgi ve kültürünü geleceğe aktardığı yöntemleri önemsiyoruz" dedi.

"ESNAFIN GELENEKSEL ÖZELLİKLERİ KORUNMALI"

Yılmaz, konuşmasında dünyanın gidişatına göre büyük ölçekli işletmelerin ticari hayatı etkilediğini, burada önemli olanın esnafın geleneksel özelliklerini koruyarak yeniliklere adapte olmaları olduğunu belirtti. Küçük esnafın dijital imkanlardan maliyetlerini düşürücü anlamda kullanmalarını önemsediklerini dile getiren Yılmaz, esnafın e-ticaret projelerini öncelediklerini ifade etti. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.