Takip Et

Stajyer ve çıraklara kalıcı çözüm getirilecek, mesleki eğitim güçlendirilecek

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) heyetini ağırlayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, stajyer ve çıraklarla ilgili kalıcı çözüm getirileceğini, mesleki eğitimin özendirilerek güçlendirileceğini söyledi.

TİMBİR heyeti, bakanlık ziyaretleri kapsamında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile de bir araya geldi. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa, yürüttükleri güvenli internet çalışmaları hakkında bilgi verdi ve planladıkları projeleri paylaştı. Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu da ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti. TİMBİR ile ortak çalışmalar yapma arzusunda olduklarını iletti.

Bakanlık binasında gerçekleşen ziyarette Şamlıoğlu, mesleki eğitimi çok önemsediklerini ve güçlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Yeni yönetmelikle öğretmenlerin itibarının daha da artırılmasının ve okullarda telefon kullanımının yasaklanması ile de çocukların sosyal medyanın etkisinden uzaklaştırmanın hedeflendiğini vurgulayan Şamlıoğlu, iletişim meslek liselerinde TİMBİR üyelerinin tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

"İLK TORBA YASAYA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, meslek liselerinde okuyan ve staja giden öğrencilere aylık 5 bin 700 lira ödendiğini, mesleki eğitimin özendirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Şamlıoğlu, geçmişte öğrencilik yıllarında stajyer ve çırak olarak fiilen çalışanların bugün mağdur oldukları, o yıllarda kendilerine verilen sigorta kart ve numaralarının bugün geçersiz sayıldığı ve benzer mağduriyeti şu anki meslek lisesi öğrencilerinin de gelecekte yaşayacağı ve bunun için bir çalışma olup olmadığı yönündeki sorumuza, "Bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Biz de bakanlık olarak bize düşen boyutuyla ilgileniyoruz. Ben mesleki eğitimden sorumlu bakan yardımcısıyım. Hem geçmişten gelen mağduriyetleri giderecek, hem yeni mağduriyetler oluşturmayacak ve mesleki eğitimi özendirecek kalıcı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Bu düzenlemeyi de ilk torba yasaya yetiştirmeye çalışıyoruz. Meslek liselerinde stajyer olarak fiilen çalışanların bu çalışma günleri emekliliklerinde geçerli olacak" dedi. (MEHMET AYDIN)

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.