Takip Et

“Hani bizler kahramandık?”

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Denizli İl Başkanı Kadir Sivaslı, görevde olan uzman çavuşların yaşadıkları haksızlıkları ve eski uzman çavuşların sıkıntılarını dile getirdi. Sivaslı, “Hani bizler kahramandık?” dedi.

Uzman çavuşların vatan savunmasında hep en ön safta yer aldıklarını belirten Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Denizli İl Başkanı Kadir Sivaslı, “Birçok uzman çavuşumuz tayin yönetmeliğindeki aksaklıklar, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması ve en önemlisi özlük haklarının düzeltilmemesinden dolayı sözleşme yenilememektedir. Hani bizler kahramandık? Canla başla vatan savunmasında en ön safta durarak can alıp, can verdik. Kimimiz gazi oldu gazilik unvanını alamadı, kimimiz en yakın silah arkadaşını kucağında şehit verdi” dedi.

"HAKLI DAVAMIZDA DESTEK BEKLİYORUZ"

Eski uzman çavuşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki münhal kadrolara atanmasını istediklerini belirten Sivaslı, “Bizler var olan hakkımızın peşindeyiz. Bu vicdanı sorumluluk değil de nedir? Bizim meselemiz siyaset üstü, vicdan meselesidir. Yıllarca terörle mücadelede bulunan biz eski uzman çavuşlar neden kaderimize terk ediliyoruz? Bizim suçumuz vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, milletimize hizmet etmek miydi? Kimimiz sağlık, kimimiz ailevi sebeplerle istemeden de olsa görevi bırakmış kişileriz. Hepimizin seferberlik emri cebimizde hazır. Devletimiz bizlere ne zaman görev verirse, her zaman hazırız. Bu haklı davamızda herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Görevdeki uzman çavuşlarımıza mesleki güvence, görevden kendi istekleri ile ayrılan eski uzman çavuşlarımıza da kamu kurum ve kuruluşlarındaki münhal kadrolarda atama talep ediyoruz. Bu konuda ailelerimizle birlikte çok bedeller ödedik, artık ödemek istemiyoruz. Bu konu da takdir şanlı devletimizin ve yetkililerinindir” diye konuştu. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.