Takip Et

Yeni İz Derneği’nden Aydın’a dokunan eller

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu TVDEN’in sevilen programı “Baş Başa”nın konuğu, Yeni İz Derneği Başkanı Peri Yıldırım oldu. Programda, Aydın’daki kadın hayatları ve derneğin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Aydın, farklı sosyo-ekonomik düzeylerde ve yaşam tarzlarında birçok kadının bulunduğu bir şehir olarak öne çıkıyor. Tarım işçiliği yapan kadınlar ve denizle henüz tanışmamış kadınlar gibi birçok güçlü kadının yaşadığı bu şehirde, Peri Yıldırım ve ekibi, kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin yardım eli uzatıyor.

Peri Yıldırım, Yeni İz Derneği’ndeki değişiklikler ve gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni yönetim kurulunda büyük değişiklikler yaşandı. Geçirdiğim süreçle birlikte ben de çok değiştim. Yönetim kurulunda seçici olma konusunda önemli dersler aldım ve şu anki yönetim kurulunda herkes elini taşın altına koyma derdinde. Bu, iş bölümünü kolaylaştırdı ve iş yükümü ciddi şekilde azalttı.”

Dernek, Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bilinse de pek çok projeyi içinde barındırıyor. Yaşanan deprem ve yangınlar nedeniyle tamamen sosyal yardımlaşma odaklı bir izlenim oluştursa da Hukuk ve Eğitim Komisyonları da önemli çalışmalar yürütüyor. Çocuk istismarı, şiddet gören kadınlar, eşinden boşanamayan, iş bulamayan ve çocuğuna bakamayan kadınlara ücretsiz dava desteği sağlanıyor.

Aydın’daki büyük bağışçılar ve iş adamlarının desteğiyle derneğin projeleri geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Dernek, bağışların doğru bir şekilde kullanıldığını ve şeffaflığı sağladığını vurguluyor. Ayrıca, Aydın için büyük projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Dernek, sosyal yardımlaşmanın ötesinde istihdam sağlayacak projeler ve dezavantajlı grupların entegrasyonuna yönelik projeler hazırlamayı planlıyor.

Peri Yıldırım, derneğin işleyişi hakkında şunları söyledi: “Biz sadece fotoğraf çekilmek ve poz vermek amacı gütmüyoruz. Mutfak kısmında, sahada çalışıyoruz. Devlet ve milliyetçi bir anlayışla hareket ediyoruz. Dernek başkanı olarak kararlarımız kabul görüyor ve çalışmalarımızın başarısı devam ediyor.”

Dernek, gönüllüler için özel kriterler belirliyor. Gönüllüler, WhatsApp grubuna dahil edilmeden önce bir ön görüşmeye tabi tutuluyor ve süreç gözlemleniyor. Ayrıca, derneğin hedefleri arasında ilçelerde temsilcilikler açmak ve küçük gruplarla derneği büyütmek bulunuyor.

Son olarak, dernek, evde çalışmayan yaşlılar gibi dezavantajlı kişilere iş bulana kadar yardım etmeyi ve onları teşvik etmeyi amaçlıyor. Dernek, insanların hayatlarına dokunarak, topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmayı sürdürüyor. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.