Takip Et
  • 14 Şubat 2024, Çarşamba 10:04

Aydın’da kadınlar kahvehaneyi kapattı

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Sobuca Mahallesi’nde yaklaşık üç yıldır köy kahvesi işleten genç girişimci Figen İnece, kahvehaneyi kadınlar için kapattı.

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Sobuca Mahallesi’nde yaklaşık üç yıldır köy kahvesi işleten genç girişimci Figen İnece, kahvehaneyi kadınlar için kapattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sobuca Mahallesi’nde atıl durumdaki kahvehanenin çürümesine izin vermeyen Figen İnece üç yıldır kahvehanede hizmet veriyor.

 

Arkadaşlarıyla ‘Kızlar Günü’ yapan Figen, kahvehaneyi bir geceliğine erkeklere kapattı.

 

Koçarlı – Söke karayolu üzerinde bulunan Sobuca kahvehanesinin kadın işletmecisi Figen İnece, sadece erkeklere değil kadınlara da hizmet verdiklerini söyleyerek, “Bu kahvehaneyi ilk açtığım zamanlarda erkekler daha çok geliyordu. Ama artık kadınlarda alıştı onlarda geliyor. Kadın işletmeci olunca kadınlarında içi rahat oluyor çekinmeden gelebiliyorlar. Bugün de kızlar günü yaptık. Kış ayında daha güzel oluyor. Köy yerinde akşamları pek dışarı çıkmazlar. Yaz günlerinde kadınlar daha çok geliyor. İşletme yol üzerinde olduğu için yoldan geçenler geliyor” dedi.

 

“GÜN YAPMAK İSTEYEN KADINLARA HİZMET VERİYORUZ”

 

İnece, gün yapmak isteyen tüm kadınları kahvehanesine davet ederek, "Arkadaşlarımla gün yapmaya karar verdik. Güne başladığımızda ben kahvehaneyi işletiyordum. Kızları kahveme davet ettim. Buraya geldik okey oynadık, tavla oynadık, sobanın üzerinde kestane pişirdik, çayımızı içtik, muhabbetimizi ettik. Akşamlar gün yapmak isteyen kadınlar olursa kadınlar için kahvehaneyi seve seve erkeklere kapatırım. Koçarlı Söke Karayolu üzerinde kahvehane gelmek isteyen herkesi bekleriz” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.