Takip Et
  • 13 Eylül 2024, Cuma 13:34

Çerçioğlu’na seslendi: “Bu hastalıklı tipten bir an önce kurtulun”

Tele 1 televizyonunda Gazeteci Merdan Yanardağ, Ergün Poyraz ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yanardağ, Poyraz'ın geçmişte yaşadığı mağduriyetleri bir şantaj aracı olarak kullandığını ve özellikle CHP’li belediyelere karşı tehdit ve şantajlarla çıkar sağlamaya çalıştığını ifade etti. Yanardağ, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da seslenerek, “Bu tür hastalıklı tipleri kullanmaya kalkmayın, başınıza bela olur!” dedi.

"ERGÜN POYRAZ ŞANTAJCI BİR TİPE DÖNÜŞTÜ"

Merdan Yanardağ, Ergün Poyraz'ın Ergenekon sürecinde yaşadıklarını, çevresine tehdit ve şantaj aracı olarak kullandığını belirtti. Yanardağ, “Ergün Poyraz, Ergenekon’dan uzun süre cezaevinde yattı, çıktı, Aydın’a yerleşti. Sonrasında çevresine şantaj yapan, tehdit eden bir tipe dönüştü,” dedi ve ekledi: "Önüne geleni PKK'lı ya da Ermeni olmakla suçlayan, mağduriyetini paraya çevirmeye çalışan biri oldu."

"BELEDİYELERE MUSALLAT OLMUŞ BİR ŞANTAJCI"

Yanardağ, Ergün Poyraz'ın özellikle CHP'li belediyelere karşı saldırgan bir tutum sergilediğini ifade ederek, "Belediyelerden sürekli para sızdırmaya çalıştığı ileri sürülen, şantaj yapan ve küfreden bir tip haline geldi. Aydın Belediyesi'nden fuarlar alan birisi. En sonunda Tele 1'e de saldırmış, 'Ermenilerin kanalı, PKK'nın kanalı' demiş,” diye konuştu.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA SESLENİYORUM: DİKKATLİ OLUN!”

Merdan Yanardağ, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na doğrudan seslenerek, "Ergün Poyraz'ın elinde bir oyuncak haline mi geldiniz? Sizin partililerinize karşı saldırıyor, herkesi suçluyor, herkese hakaret ediyor, şantaj yapıyor," dedi. Yanardağ, Poyraz'ın belediyelerden sürekli para koparmaya çalıştığını ve kitap fuarlarında bedava vermesi gereken yerleri parayla sattığını iddia ederek, “Bölgedeki tüm kültürel faaliyetlerin tepesinde bir Ergenekon kılıcı sallıyor,” ifadesini kullandı.

"ERGENEKON MAĞDURİYETİ ŞANTAJ ARACINA DÖNÜŞTÜ"

Yanardağ, Ergün Poyraz’ın Ergenekon sürecinden kaynaklanan mağduriyetini bir şantaj aracına çevirdiğini vurgulayarak, "Bu kişi, 'Ergenekon’dan yattım, bunun diyetini ödeyeceksiniz' psikozuyla herkese şantaj yapıyor,” dedi. Yanardağ, Poyraz’ın, Didim’de düzenlenen Yazarlar Festivali’ni engelli bir yurttaşın elinden almak için tehditler savurduğunu ve bu durumu bir şantaj aracı olarak kullandığını belirtti.

"CHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ, AMA ŞANTAJLARINA DEVAM EDİYOR"

Merdan Yanardağ, Poyraz’ın CHP üyeliğinin tedbirli olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildiğini ve ihraç kararı çıkmadan CHP'den istifa ettiğini de hatırlatarak, “Buradan bir kez daha Özlem Çerçioğlu'nu uyarıyorum; olası rakiplerinize karşı böyle hastalıklı tipleri sakın kullanmaya kalkmayın, başınıza bela olur. Bunu yapmayın ve bir an önce kurtulun,” dedi.

"DİKKATLİ OLUN, CİDDİYE ALMAYIN"

Yanardağ, Ege Bölgesi’ndeki belediye başkanlarına ve siyasetçilere seslenerek, “Ergün Poyraz'ın, Ergenekon’dan gelen mağduriyetini bir şantaj aracı olarak kullanmasına karşı dikkatli olun. Ancak kimsenin bu kişiyi ciddiye alıp korkması gerektiğini düşünmüyorum. O sadece zavallı ve korkak bir adam," diyerek uyarıda bulundu.

Merdan Yanardağ’ın bu çarpıcı açıklamaları, Ergün Poyraz’ın geçmişteki mağduriyetlerini şantaj aracı olarak kullanarak elde etmeye çalıştığı çıkarları gözler önüne seriyor ve Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere CHP'li belediye başkanlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunuyor. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.