Takip Et
  • 30 Temmuz 2024, Salı 12:54

Sigaraya dev zam kapıda

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustos ayında sigara fiyatlarına 4 ila 5 lira arasında yeni bir zam geleceğini duyurdu. Bu açıklama, geçtiğimiz ay yaşanan ÖTV artışlarının ardından sigara fiyatlarına gelen peş peşe zamların devam edeceğini gösteriyor.

3 Temmuz tarihinde Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'nin açıklanmasıyla birlikte, Gelir İdaresi Başkanlığı sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira ve oto gaza 1.41 lira ÖTV güncellemesi yapıldığını duyurmuştu. Bu gelişme, sigara fiyatlarına peş peşe zamların gelmesine neden olmuştu.

Erol Dündar, Temmuz ayında yapılan zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini, ancak bazı firmaların fiyat listelerini daha düşük bir zamla güncellediğini belirtti. Bu durum, diğer grupların zamlarını ertelemelerine yol açmıştı. Dündar, "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı" ifadelerini kullandı.

Yeni zamlarla birlikte sigara fiyatlarının nasıl etkileneceği ve tüketicilerin bu duruma nasıl tepki vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.