Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Barış Şam, asgari ücrete yeni yıl itibariyle yüzde 49 oranında artış yapılmasıyla bütün maliyetlerin arttığını belirterek, Didim’deki ulaşım sektöründeki esnafların zor günler yaşadığını ve kontak açamayacak duruma gelindiğini söyledi.
Didim Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Barış Şam, asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk artış sonrası esnafların mevcut fiyat tarifeleriyle zor günler yaşadıklarını belirtti. Didimli şoförlerin zor günler yaşadığını ve kontak açamayacak duruma geldiğini belirten Oda Başkanı Şam, toplu taşımaya zam yapılması için UKOME’ye başvurduklarını hatırlatarak, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştirdi ama bizlerin zam talebi görüşülmedi. 1 Ocak itibariyle asgari ücrete yüzde 49 oranında artış yapılmasıyla akaryakıttan tutun, yedek parça fiyatlarına, tamir bakıma kadar her şeye zam geldi. Yedek Parça, şoför, personel ve akaryakıt maliyetleri her gün bizi içeriye sokuyor. Esnafımız kontak açacak durumda değil” dedi.
Aydın bölgesine baktıklarında en uzun şehir içi mesafesinin Didim’de olduğunu ve ilçedeki şehir içi minibüsleri ile taksilerin ciddi anlamda zarar ettiklerini ifade eden Didim Odası Başkanı Barış Şam, “Bu rakamlarla, tarifelerle ayakta kalamayız. Diğer tüm sektörlerde fiyat tarifeleri odalar aracılığıyla Esnaf Odaları Birliği tarafından esnafa verilirken, toplu ulaşım zamları belediye başkanlarının iki dudağı arasında kalıyor. Bu yüzden özellikle seçim dönemlerinde başkanlar zam yapmaya yanaşmıyor. Esnafımız belediye başkanlarının siyaset malzemesi olmamalı. Ülkemizin en yüksek nüfuslu iki şehri İstanbul ve Ankara’da toplu ulaşıma zam yapılırken, bizim zam talebimiz Aydın’da UKOME toplantısı gündemine dahi alınmıyor. Hükümetimiz bu duruma bir el atmalı ve bu yetkiyi belediyelerin elinden alarak, senede bir kez ulaşım sektörüne tüm maliyetler çerçevesinde artış yapmalı” diye konuştu.
Aydın’daki tüm oda başkanlarına da seslenen Şam, “Odalar, sadece esnafından aidat alan kurumlar olmamalı. Esnafımızın hakkını sonuna kadar savunmalıyız. Bizler burada esnafımızın yüzüne dahi bakamaz duruma geldik. Didim’deki toplu taşıma esnafımız, artan maliyetler karşısında kontakları kapatma noktasına geldi” ifadesini kullandı. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.