Takip Et
  • 12 Haziran 2024, Çarşamba 19:41

Aydın'da sanat eğitimi konuşuldu

Aydın Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik ve Sanat Akademisi tarafından düzenlenen sanat festivali kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda “Sanat Eğitiminde Güncel Gelişmeler” adlı bir panel düzenlendi. Panele Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Müdür Yardımcıları öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Oturum Bakanlığını Uzman Aytaç Onur Demirtaş’ın yaptığı panele oyuncu, yazar ve doktor Hidayet Sayın, ADÜ Eğitim Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Rukan Akar Vural, ADÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Onur Topoğlu ve Zekiye Meltem Akkaya konuk oldu.

Panelde panelistler tarafından özellikle sanat eğitim eğitiminin okul öncesi dönemden itibaren başlaması gerektiği ve her çocuğun sanat eğitimi almaya hakkı olduğu bu anlamda yapılacak düzenlemelerin önümüzdeki günlere daha da umutla bakmamıza imkan tanıyacağı çünkü bireyin çok yönlü gelişiminde sanatın göz ardı edilmemesini gerekli olduğu vurgulandı. Bunun yanı sıra öğretmenlerin çağın gerekliliklerine göre kendisini güncellemesinin ve öğrenciye bilgiye giden yolda rehberlik etmesinin önemi vurgulandı.

Ayrıca Aydın İl Mili Eğitim Müdürü Süleyman Ekici müzik ve sanat akademisinin geleneksel hale getirdiği Tema Vakfı’na ağaç bağışını bu kez de panelistler için gerçekleştirdi.

Panel sonrası panelistlere Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan tarafından plaket takdimi yapıldı.

Sanat Festivali kapsamında 13 Haziran Perşembe günü Aydın Arkeoloji Müzesi'nde Klasik Müzik Dinletisi'nin yanı sıra gitar, bağlama, piyano dinletisi de yapılacak. Etkinlik Saat 20.30'da Hidayet Sayın Sahnesi'nde öğretmenler korosunun konseriyle son bulacak. (VOLKAN SAYIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.