Takip Et
  • 2 Haziran 2024, Pazar 18:04

Özel Kayabaşı Ortaokulu öğretmenleri LGS sorularını değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün uygulanan ve ülke genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin katılım gösterdiği LGS sınavı sorularını Özel Kayabaşı Ortaokulu öğretmenleri değerlendirdi.

Türkçe Öğretmeni Ecem Yalçın, soruların önceki yıllarda olduğu gibi okuma ve anlama becerilerini ölçen, bir sözcük anlam sorusu dışında orta düzey zorluk derecesine sahip olduğunu, grafik ve tablo okuma sorularının dikkatli olunduğunda rahatlıkla yapılabildiğini, dil bilgisi sorularının kazanımları net bir şekilde ölçen kolay sorular olduğunu dile getirdi.

Matematik zümresi öğretmenleri, bu yılki soruların diğer yılara nazaran işlem kalabalığına sahip iki soru ve çeldirici düzeyi yüksek olan iki soru dışında daha yapılabilir düzeyde olduğunu, soruların kazanımlar açısından dengeli bir dağılıma sahip olduğunu bildirdi.

Fen Bilimleri Öğretmeni Gül Arslan, bu sene soruların müfredata uygun açık anlaşılır sorulardan oluştuğunu, sınavın genel olarak kolay görünümlü olmasına rağmen oldukça dikkat gerektiren ve çeldirici sorulardan oluştuğunu, özellikle makara, kaldıraç ve çaprazlama sorularının eleyici tarzda olduğunu, öğrencilerimizin bilgi, kavrama, yorumlama dikkat, analiz yapma ve çözümleme becerilerinin değerlendirildiğini söyledi.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Öğretmeni Ramazan Babacan, soruların genelde öğrencilerin yorum ve analiz yeteneklerini ölçen sorular olsa da kavram bilgisi de içerdiğini 7.ünite dışındaki tüm ünitelerden soru geldiğini, soruların orta düzey zorluğa sahip olduğunu belirtti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sevil Yiğit, soruların MEB kazanımlarına uygun ve geçen seneki sorularla zorluk derecesi açısından benzerlik taşıdığını, hem paragraf yorumu hem de bilgi içeren soruların dengeli bir şekilde dağılım gösterdiğini dile getirdi.

İngilizce Bölümü Öğretmenleri, soruların sözcük veya kalıp ifadelerin ezberlenmesine yönelik olmadığını, daha ziyade okuma anlamaya ve metin üzerinden çıkarım yapabilmeye dayalı, MEB kazanımlara uygun ve oldukça yapılabilir düzeyde olduğunu aktardılar.

(ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.