Takip Et
  • 18 Eylül 2024, Çarşamba 14:48

Aydın’da ağaç katliamı: Susuz bırakılan yüzlerce ağaç söküldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde, susuz ve bakımsız bırakıldığı için kuruyan yüzlerce ağaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. 10 yaşın üzerinde olduğu belirtilen bu ağaçların yerine palmiye ağaçları dikildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki Muğla Bulvarı'nda yer alan orta refüjde kuruyan ağaçları yenileriyle değiştirdi. Menderes Nehri Köprüsüne kadar devam eden ağaç sökme ve yeni palmiye dikim çalışmalarına çok sayıda belediye aracı ve ekibi katıldı.

Vatandaşlar, 10 yıldan fazla süredir bölgede bulunan ağaçların susuz bırakılarak kurutulmasına tepki gösterdi. Tepkilerini dile getiren bölge halkı, "Dikilen ağaçları da kurutacaklarsa hiç dikmesinler. Bu ağaçlar halkın parasıyla dikiliyor. Eğer başka bir amaç varsa, ilgili kurumların bu durumu incelemesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Meydana gelen ağaç katliamında kesilen çam ağaçlarının 10-12 yaş aralığında olduğu belirtilirken, Çevre Örgütlerinin tepkisi ise merak konusu oldu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.