Takip Et
  • 13 Eylül 2024, Cuma 20:48

Kendisi itiraf etti: Müteahhitleri sıkıntıya sokan yönetmeliğe destek oldum

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi'nin bir dönem başkanlığını yapan Özlenen Alcı, yaptığı açıklamada, “İMO Başkanlığım dönemimde, Büyükşehir Belediyesi'nin yönetmelikle ilgili toplantılarına katılan tek oda biz olduk. Görüşlerimiz müteahhitleri sıkıntıya soksa da inşaat mühendislerini bağlamaz.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yeni imar yönetmeliği sürecinde sadece inşaat mühendisleri odasının görüşlerinin alındığını gözler önüne serdi.

 

Aydın Ticaret Odası: "Görüşümüz Alınmadı"

 

Öte yandan, Aydın Ticaret Odası (AYTO) yaptığı yazılı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yeni imar yönetmeliğinin hazırlanma ve yürürlüğe girme sürecinde kendilerinden herhangi bir sözlü veya yazılı görüş talep edilmediğini ve toplantı daveti almadıklarını belirtti. AYTO, konunun kendilerinden bağımsız olarak ilerlediğini ifade etti.

 

AYTO’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Teknik bir konu olması, Ticaret Odası’ndan görüş alınmalıydı alınmamalıydı tartışmasından bağımsız olarak, müteahhitlik ve mühendislik sektörlerinden kayıtlı üyelerimizin yönetmelikten kaynaklı uygulamada yaşadıkları sorunlar nedeniyle çözüme yönelik lobi faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.”

 

Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası Beyanları Birbirini Doğruluyor

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklamada da yönetmelik sürecinde yalnızca mühendis odalarının görüşlerinin alındığı belirtildi. Böylece, AYTO'nun açıklaması doğrulanmış oldu.

 

Yeni imar yönetmeliği sürecinde sadece belirli odaların görüşlerinin alınması, sektördeki farklı paydaşlar arasında tartışma yaratmaya devam ediyor. Özlenen Alcı'nın açıklamaları ve AYTO’nun tepkileri, mühendislik ve ticaret odalarının konuyla ilgili farklı duruşlarını bir kez daha gündeme taşıdı. (HABER MERKEZİ) 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.