Takip Et
  • 1 Ekim 2024, Salı 17:21

Aydın’da o işletme mühürlendi

Aydın’ın Efeler ilçesinde dün yedikleri yemekten 8 öğrenci zehirlendi. Öğrencilerin zehirlenmesine neden olan o işletmenin hijyen kurallarına uymadığı belirlenerek, mühürlendi.

Olay dün öğle saatlerinde gerçekleşti. Lise öğrenimi gören 8 öğrenci öğle yemeğinde dışarıdan tavuk pilav aldı. Öğrenciler, bulantı ve karın ağrısı şikayetleriyle sağlık ekiplerine bildirildikten sonra hastaneye kaldırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de ilgili işletmeden numune alarak inceleme başlattı.

“İŞLETME MÜHÜRLENDİ”

Efeler Belediyesi, kentte rutin olarak devam ettiği hijyen ve ruhsata uygunluk denetimlerinde söz konusu işletmenin de gerekli kurallara uymadığını tespit ederek işletmeyi mühürledi. Belediyenin bu müdahalesi halk sağlığını tehdit eden her türlü duruma karşı tüm uygulamaların eksiksiz yerine getirileceğini bir kez daha ortaya koydu. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen süreçte, belediye ekipleri, hijyen denetimlerinin artırılacağını ve bu tür vakaların önüne geçmek için daha sıkı tedbirler alacaklarını duyurdu.

“DENETİMLERDE HASSAS DAVRANACAĞIZ”

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığı bizim en öncelikli görevimizdir. Yaşanan bu üzücü olayın tekrarlanmaması için tüm ilgili birimlerimizle, denetimlerde hassas davranmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.