Takip Et
  • 20 Ocak 2025, Pazartesi 14:09

“Gürlen Barajı projesine kimler engel oluyor?”

Aydın’da artan kuraklık nedeniyle içme ve kullanma suyu için binlerce sondaj kuyusu açılırken, Çine’de 2009 yılında hazırlanan proje, 15 yıldır hayata geçirilemedi. Çineli muhtarlar, “Gürlen Barajı projesine kimler engel oluyor?” diye sordu.

Çine Madran Dağı’nda yer alan Gürlen Çayı’nın boşa aktığını söyleyen mahalle muhtarları, yaklaşık 30 kırsal mahalle ve Çine ilçe merkezinin içme ve kullanma suyunu karşılayacağı belirtilen Gürlen Barajı’nın biran önce hayata geçirilmesini istiyor.

Topçam Mahalle Muhtarı Mehmet Kurt ile Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, Gürlen Çayı’nda yapılması planlanan proje hazırlıklarını yerinde görüntülerken, cazibeli suyun boşa aktığını ifade etti.

“GÜRLEN BARAJI PROJESİNİN HANGİ MASANIN ALTINDA KALDIĞINI ÇOK MERAK EDİYORUZ”

Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, “2009 yılında dönemin Aydın İl Genel Meclisi tarafından projesi hazırlanmış Gürlen Barajı, 15 yıldır hayata geçirilemedi. Bu projeye Çine'nin önde gelenleri mi, siyasetçileri mi engel oluyor? Yoksa bürokrasi nedeniyle mi ekletiliyor. Gürlen Barajı projesinin hangi masanın altında kaldığını çok merak ediyoruz. Yaz ayları kurak geçtiği için Çine'de muhtarlarımız sadece vana açıp kapatıyor. Yeraltı sondajı ile su sorunu çözülmeye çalışılıyor. Bu proje hayata geçirildiğinde yaklaşık 30 kırsal mahalle ve Çin'e merkezin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Biz gidip Gürlen Çayını incelediğimizde boşuna akıyor” dedi.

“ASKİ ÇAKTIĞI SONDAJLARLA, YERALTINI KURUTUYOR”

Sadece Çine’de 3 yeraltı sondajı ile su sorunu giderilmeye çalışılan mahalleler olduğunu dikkat çeken Çelik, “Tatarmemişler Mahallesi muhtarı olarak ben 1 Haziran'da sondaj kuyusunun şartelini açtım, Eylül sonunda pompayı kapattım. Şuanda 170 metrelik sondaj kuyusu kurmuş durumda. Yani yeraltı suyu bitti. Yeraltı sularını bitireceklerine gölet ve baraj yapsınlar, vatandaş içinde doğa içinde bu daha faydalı olacaktır. Aydın Büyükşehir Belediyesine Bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi de (ASKİ) bu projelere dahil olması lazım. Her şeyi DSİ'den ve devletten de beklemememiz lazım. ASKİ çaktığı sondajlarla, yeraltını kurutuyor. Bu sondajlara da çok kolay ruhsat veriliyor. Çünkü ilçemizde 3 adet sondaj yapılmış mahalleler var. Benim mahallemde şu an 2. sondaj çakılması gerekiyor. Bizim Gürlen Barajı bir an önce yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.