Takip Et
  • 20 Eylül 2024, Cuma 20:14

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

Aydın'da Çocuk Sağlığı Uzmanı Doktor Rabia Eser, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda bağışıklık sistemindeki düşüşe dikkat çekti. Mevsim değişikliği nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirten Eser, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Eser, yaz aylarında ara verdikleri bitkisel desteklere tekrar başlamalarını önererek, “Bağışıklık destekleri, özellikle bu dönemde oldukça önemli,” dedi. Ayrıca, burun temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı: “Sağlıklı çocuklar için her sabah ve akşam burun temizliği yapmaları yeterli. Ancak burun tıkanıklığı yaşayan çocuklar için gün içinde 7-8 kez serum fizyolojik kullanmalarını tavsiye ediyorum.”

Çocuklarda hafif ateş, öksürük veya burun akıntısı gibi belirtiler görüldüğünde, okula gönderilmemesi gerektiğini ifade eden Eser, “Eğer çocuklarında bu tür belirtiler varsa, onları bu dönemde okula göndermemelerini önemle rica ediyorum,” dedi. Beslenme konusunda da önerilerde bulunan Eser, “Bol sıvı desteği almak çok önemli. Özellikle meyve suları ve vitamin takviyeleriyle desteklemelerini öneririm,” şeklinde konuştu.

Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri hakkında uyarılarda bulunan Eser, “Eğer çocuklarda ateş, boğaz şişliği veya yutkunma zorluğu varsa, mutlaka bir çocuk hekimine başvurmaları gerekiyor,” diyerek dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Eser, düşmeyen ateş ve halsizlik gibi durumlarda da tedavi desteği alınmasını önerdi. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.