Takip Et
  • 19 Eylül 2024, Perşembe 11:35

Pehlivan'dan Gaziler Günü mesajı

"TÜRK MİLLETİNİN ONURLU KAHRAMANLARI GAZİLERİMİZDİR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 13. Dönem Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Burak Pehlivan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Pehlivan, Türk milletinin tarih boyunca nice kahramanlık destanları yazdığını ve bu destanların en onurlu kahramanlarının gaziler olduğunu vurguladı.

Pehlivan, gazilerin Türk milletinin ortak değerlerinin, milli birlik ve beraberlik ruhunun canlı sembolleri olduğunu belirterek, "Bugün, milletimizin bağımsızlığı, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak kahramanca mücadele eden gazilerimizi onurlandırdığımız anlamlı bir gün olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmekteyiz. Türk milletinin sarsılmaz iradesi, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkı, tarih boyunca nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bu destanların en onurlu kahramanları ise gazilerimizdir. Onlar, gözlerini kırpmadan cephelere koşmuş, canları pahasına vatanımızın bütünlüğünü korumuş ve bağımsızlığımızı muhafaza etmişlerdir. Bugün bizler huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

Açıklamasının devamında gazilerin fedakarlıklarının asla unutulmaması gerektiğini vurgulayan Pehlivan, "MHP olarak, gazilerimizin her daim yanındayız ve onların sorunlarını çözmek, hak ettikleri saygıyı göstermek için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. Pehlivan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyoruz." (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.