Takip Et
  • 19 Eylül 2024, Perşembe 16:04

Aydınlı aileler tedirgin

8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü, Aydın’da yaşayan ailelerin çocuklarına ve kendilerine yönelik endişelerini artırdı. Olayın ardından aileler, çocuklarının daha güvende olmaları için parka, markete ve okula kendileri götürdüklerini belirtti. Narin’in olayını çocuklarının istemeseler de takip ettiklerini ve bu durumun kendileri için büyük bir tedirginlik yarattığını ifade etti.

“DAHA BİLİNÇLİ HALE GELMELİYİZ”

İlkay Başarıcı, toplumda bilinçlenmenin ve kitap okuma alışkanlığının artması gerektiğini söyleyerek, "Maalesef ülkemizde çocuklara karşı olumsuz çok fazla şey meydana geliyor. Benim de iki oğlum var. Tabi ki onları rahatlıkla dışarı çıkaramıyorum. Hatta geçen gün bisiklet binmek istedi, onu da gözetimimiz altında çıkardık. Çok kontrollü şekilde davranmak zorunda kalıyoruz. Bundan çok muzdaribiz. Ülkemiz daha iyiye gitsin istiyoruz; fakat maalesef bir şeyler daha da tersine gidiyor" diyerek, toplumda bilinçlenmenin ve okuma alışkanlığının artırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

“AİLECEK ÇOK ETKİLENDİK”

Gamze Görcelioğlu, çocuklarının bu olaylardan etkilenmemesi için televizyon açmadığını ancak dışarıdan duydukları kadarıyla olayı takip ettiklerini ifade ederek, "Tedirginlik tabi ki var. Çocuklarıma mümkün olduğu kadar izletmemeye çalıştım. Ama maalesef takip ettiler. İster istemez hepimiz ailecek etkilendik" dedi. Bu olayın yalnızca Narin ile sınırlı olmadığını belirten Görcelioğlu, "Sadece Narin olayı değil, yıllardan beri kadın cinayetleri ve çocuk istismarları çok fazla olduğu için, maalesef bizim çocukluk dönemlerimizde artık yaşayan yok. Artık çocuklar sokakta oynamıyor" şeklinde konuştu.

“KIZIM ÇOK TEDİRGİN OLDU”

Seçil Özdemir ise, çocukların bu tür olaylardan etkilendiğini ifade etti. "Çocuklar ister istemez telefondan, tabletten görüyorlar. Kızım özellikle çok tedirgin. Devamlı da soruyor, 'Ne olmuş Narin’e, ne yapmışlar?' diye. Biz de korkuyoruz açıkçası. Narin baya bir etkiledi bizi. Psikolojik olarak da etkiledi" dedi. Özdemir, çocuklarını asla yalnız çıkarmadığını ve okula kendisi götürüp getirdiğini belirtti: "Evimiz parka ne kadar yakın olursa olsun, tek başına asla çıkarmıyorum." (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.