Takip Et

Aydın’da korona şüphesiyle ölen çocukla ilgili açıklama

Aydın’da 13 yaşındaki bir çocuğun iddiaya göre Covid nedeniyle ölmesi sonrası, ADÜ Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Avcil yazılı bir açıklama yaptı.

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde 3 kardeş yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılmış, kardeşlerden birisi hayatını kaybetmişti.

Alınan bilgiye göre Karpuzlu’nun Ovapınarı mahallesinde yaşayan Hatice ve Önder Kaya çiftinin çocuklarını, grip ve yüksek ateş şikayeti ile ilçedeki hastaneye götürdü. Buradaki ilk tedavilerinin ardından 3 kardeş, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada çocuk acil yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan kardeşlerden 13 yaşındaki Sevim Kaya, tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden Sevim Kaya’nın Covid nedeniyle öldüğü iddiaları üzerine ADÜ Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Avcil yazılı bir açıklama yaptı.

Avcil, “Sevimgül Kaya, 01.01.2011 doğumlu. Hastalandığı gün boğaz ağrısı şikayeti doktora gitmiş. Ateşi 36 derece (normal) imiş. Sonra baygınlık geçirmesi ve bilincinin kapanması üzerine, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk edilmiş. Giderken ambulansta nöbet geçirmesi üzerine ADÜ Hastanesi Çocuk Acil’e alındı.

Genetik bir hastalığı olan hastamız, takibi sırasında ensefalit (beyin enfeksiyonu) tablosu belirginleşti.  Hızla kötüleşen hasta, muhtemel (*) nekrotizan ensefalit nedeni ile kaybedildi.

Durumunun hızla kötüleşmesi ve benzer tablonun kardeşlerinde de olması nedeni ile genetik hastalığına bağlı bağışıklık sisteminin bozulduğu, buna bağlı enfeksiyonlara yatkın hale geldiği düşünülüyor” ifadelerini kullandı. 

* NEKROTİZAN ENSEFALİT : Akut ateşli hastalıkların sıklıkla da viral enfeksiyonların tetiklediği nadir görülen bir ensefalopati formudur. Bu sendrom özellikle talamus, beyin sapı, beyincik ve beyaz maddeyi içeren multifokal simetrik beyin lezyonların varlığı ile karakterizedir. (ERDAL AYDIN)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.