Takip Et

Aydın Şehir Hastanesi yol çalışması vatandaşı hasta etti

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapımı devam eden ve bu yıl içerisinde hizmete açılacak olan Şehir Hastanesi'nin ulaşım ve altyapı sorunu Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadı. İlgili bakanlıkların devreye girmesiyle başlayan hastanenin ulaşım yolu çalışması da, bölgedeki mahallelerin ulaşımına engel olmaya başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Şevketiye Mahallesi’nde 140 bin metrekare alan üzerinde yapımı son aşamaya gelen ve 1400 yataklı Şehir Hastanesi’nin alt ve üstyapısı, 2 yıl boyunca Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanarak yapılması beklendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gerekli istimlak alanın yaklaşık 2 katı arazi talep etmesiyle çalışma uzun süre yapılmadı. Yapım aşamasında sona yaklaşılan hastanenin ulaşım ve altyapı sorunu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından projelendirildi. Hazırlanan proje için Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri de Kadıköy, Işıklı, Kuyulu ve Şevketi’ye mahalleri sınırlarında yaklaşık 3 kilometrelik yol çalışmasına başladı.

“MAHALLEDEN OVAYA GEÇME İMKANLARI KALMADI”

Çalışmalardan etkilenen 4 mahallede yaklaşık 6 bin mahalle sakini ile Işıklı Mahallesi’nde bulunan kız ve erkek yurtlarında kalan 5 bin öğrencinin etkilendiğini dile getiren Işıklı Mahallesi muhtarı Ercan Özçineli, “Yapımı devam eden Şehir Hastanesi’nin imar eksikleri ortaya çıktı. Bu imar planlamasının büyük çaplı yapılması gerekiyordu. Şuanda bu sorun nedeniyle 4 mahalle mağdur. Mahalle halkımız tarım ve hayvancılıkla ilgilendiği için üreticilerimizin bir anda önü kesilmiş oldu. Bununla ilgili yetkililerimizden acil çözüm beklemekteyiz. Çünkü bir anda yol yapım çalışması başlatıldı o nedenle mahallelerde yaşayan vatandaşlar mağdur olmuş durumda. İsteğimiz biran önce kullanılan eski yollara alternatif bazı noktalarda geçiş alanları yapılması gerekiyor. Burada hayvancılık ve tarım işi yapan insanlar büyük makinaları kullanmak zorunda ve mahalleden ovaya geçme imkanları kalmadı. Mahalle halkı bizlere soru yöneltiyorlar ama biz de projenin detaylarını bilmiyoruz. Köy yerleşik alan içerisinde imara açılması gerekiyor. Şehir merkezinde bir köy içerisindeyiz ve biran önce çözüm bekliyoruz. Yatırımlara asla karşı değiliz, yapılan bu hizmetler nedeniyle devletimize minnettarız. Burada 5 bin kişilik öğrenci yurdumuz var, Veterinerlik Fakültemiz var ve Şehir Hastanesi yapımı bitmek üzere. Özellikle bu hastane bölgemizde canlılık yarattı” dedi.

“BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURACAK VE AYNI ZAMANDA MAĞDURİYETLERE NEDEN OLACAK”

Aydın-İzmir Otoban Çevre Yolu altından geçiş verilen çift şeritli yolun mahalleler içerisinden geçerek Aydın-İzmir Karayolu ile bağlanacağını belirten Muhtar Özçineli, “Gördüğüm kadarıyla Zeybek Mahallesi’nde başlayan ve Şehir Hastanesi ulaşımı için oluşturulan çift şeritli ve ortada refüjü bulunan 27 metre genişliğinde yol yapım projesi var. Işıklı, Şevketiye, Kuyulu ve Kardeşköy mahallelerimiz bu çalışmadan etkileniyor. Aynı zamanda bu güzergahı Acarlar, Osmanbükü ve devamındaki diğer mahallelerde kullanıyor. Şimdi bu hastane yoluna alternatif olarak yan yollar ve belli noktalarda geçiş güzergahları için ayrıca bir imar çalışması gerekmekte. Bu sorunu yetkililerin bir an önce el atması ve ilgilenmesi gerekiyor. Buradaki yol çalışması devam ederken aynı zamanda alternatifin oluşturulması gerekiyor. Burada, otoban çevre yolu ile mahalleler içerisinden geçerek İzmir yoluna bağlanacak olan yaklaşık 3 bin metre yol çalışması yapılıyor. Zeybek Mahallesi kısmı tabii ki buna dahil değil. Orada imar sorunu yok, fakat burada mahalle tarafı imara açılırken diğer tarafı imara açılmadığı için gerekli servis yolları yapılmasını istiyoruz. Çünkü çiftçilerimiz o yolları kullanarak arazilerine ulaşabilirler. Yapılacak olan 27 metre genişliğindeki bu yol, öncelikle büyük tehlike oluşturacak ve aynı zamanda mağduriyetlere neden olacak” açıklamasında bulundu.

“BİZ ÇARESİZLİK İÇERİSİNDEYİZ”

Kuyulu Mahallesi Muhtarı Ali Kılıçaslan da, “Görüldüğü gibi buraya büyük bir hizmet gelmiş ve Şehir Hastanesi yapılıyor. Bu hastanenin ulaşımı için yapılan yol çalışması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Çalışma yapılan hastanenin batı kısmındaki bu alanda bağlantı kavşağı yapılacak. Bu çalışma nedeniyle şuan bütün yollarımız kapalı. Buralara alt geçit veya farklı çözümler istiyoruz. Üste Kardeşköy bağlantı yolumuz var, şuanda orası da kapalı. Biz çaresizlik içerisindeyiz, yetkililerden çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.