Takip Et
  • 4 Kasım 2023, Cumartesi 09:46

Aydın’da o sitelere erişim engellendi!

Aydın’da uygunsuz yayın yapıldığı belirlenen bin 44 sitenin yayınlarına engel konulurken, internet ortamında dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 30 kişi de gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, emniyet ve asayişin sağlanması halkın huzuru ve güvenliği için suç ve suçluluk ile mücadele kapsamında 01-31 Ekim 2023 tarihleri arasında sanal devriye faaliyeti gerçekleşti. Faaliyetler kapsamında 575 adet yasa dışı bahis içerikli site, 457 adet fuhuş ve müstehcenlik içerikli 12 adet terör propagandası ve dezenformasyon içerikli site olmak üzere bilişim sistemleri üzerinden suç içerikli toplam bin 44 site engellendi. Çalışmalar kapsamında, ‘Ertelemeli İhtiyaç Kredisi, Sahte İnteraktif Vergi Dairesi, Sahta E Devlet, Üniversite Harç Ödemesi, Açıköğretim APK Ders Uygulama, Üniversite Yarı Yıl Harç Ödemesi’ içerikli 330 adet kimlik hırsızlığı içerikli siteye de engel konuldu. Aydınlatılan 12 olayda 30 şüpheli tespit edilerek haklarında adli soruşturmaya başlandığı belirtildi.

Ayrıca, 33 müstehcenlik, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme, ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet ve terör örgütü propagandası suçu içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilerek haklarında adli işlem başlatıldığı ifade edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.