Takip Et
  • 26 Temmuz 2024, Cuma 18:21

“3 kuruş için koskoca şehri yakacaklardı”

Aydın'ın Efeler ilçesinde çıkan yangın, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) İletim Hattı Santrali ve bölgedeki bazı evleri tehdit etti. Yangının, boş alana atılan koltuk ve elektrik kablosu gibi malzemelerin yakılması sonucu çıktığı belirtildi. Olayla ilgili konuşan Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım, “3 kuruş için koskoca şehri yakacaklardı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yangın, Ilıcabaşı Mahallesi'ndeki eski Yılmazköy Mahallesi yolu kenarında başladı ve Zafer Mahallesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi varyantı alt kısmına kadar yayıldı. AFAD, itfaiye ekipleri, Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne ait TOMA ve havadan yapılan müdahalelerle yangın kontrol altına alındı. Yangının TEİAŞ İletim Hattı Santraline yakın bir bölgede başlaması, bölgede büyük bir endişe yarattı. Yangın nedeniyle üç ev büyük tehlike atlattı.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİNE UYARMIŞTIM”

Yangının, Hayvan Barınağı yolu kenarındaki boş alana atılan koltuk ve elektrik kablolarının metal kısımlarını almak için yakılmasıyla başladığı, buradan da otluk ve zeytinlik alana sıçradığı tespit edildi. Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım, yangının çıkmasından önce bir hafta önce Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bölgenin temizlenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti.

Muhtar Alim Tarım, “Mahallemize bakım yapılmadığı gibi, dışarıdan getirilen inşaat ve diğer malzemeler buraya atılıyor. Buraya atılan koltuk ve elektrik kablosu bakırlarını çıkartmak isteyenler, bu atıkalrı yakmış. Buradan da zeytinlik alan içerisindeki kuru otlar tutuşmuş. 3 kuruş para kazanmak için koskoca şehri tehlike altına atmışlar” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.