Takip Et

Aydın'da aileler arasındaki küslük mezarlığa yansıdı

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde mezarlık ziyaretine giden kişi, mezar taşlarının sökülmüş görünce Belediye ekiplerini suçladı. Mezar taşlarını diğer aile bireylerinin yeni mezar yaptırmak için söktürdüğü, aralarındaki küslük nedeniyle ziyarete giden kişinin haberi olmadığı anlaşıldı.

Nazilli’de M.K. isimli kadın, eşi ve babasının mezarına ziyaret için gitti. Mezarların zarar verildiğini gören kadın mezarlık personelini suçlarken, gerçek ortaya çıktı.

Mezarların zarar verildiği düşüncesi ile öfkelenen kadın, yerel bir internet sitesinde ‘Nazilli’de bu kadarına da pes dedirten olay!’ başlıklı haber ile sesini duyurmaya çalıştı. Nazilli Belediyesi yetkililerince yapılan araştırma da ise, olayın bambaşka olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Nazilli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğümüzün de isminin geçtiği habere ilişkin belediyemiz tarafından gerekli araştırmalar yapılmış, konunun aile içerisindeki iletişimsizlikten kaynaklandığı öğrenilmiştir. Söz konusu mezar taşlarının çalınmadığı, merhumların torunu tarafından mezarın yenilenmesi ve çift mezar yapılması için yerinden çıkarıldığı, aileler arasındaki küslük nedeniyle durumun yanlış anlaşıldığı bilgisine ulaşılmıştır. İlçemizdeki mezarlıkların tamamında gerek Mezarlıklar Müdürlüğümüz gerekse saha personellerimiz tarafından gerekli tüm önlemler alınmakta; bakım, temizlik ve onarım faaliyetleri titizlikle yürütülmekte ve bu tür durumlara mahal vermemek adına tüm çalışmalar yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı. (ERDAL AYDIN)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.