Akdeniz Gerçek'in haberine göre: 4 Mart Dünya Obezite Günü öncesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı obezite haritası, Türkiye’nin durumunu gözler önüne serdi. Türkiye Obezite Araştırma Dermeği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Yazıcı, şehirleşmenin ve hızlı yemek tüketiminin obeziteye en önemli neden olduğunu belirtti.
Obeziteye Karşı Toplumsal Seferberlik Çağrısı
Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı, obeziteyi çağın pandemisi olarak nitelendirdi ve toplumsal bir seferberlik çağrısında bulundu. Banlı, “Hem çocuk hem yetişkinlerde ciddi artış yaşanıyor. Böyle giderse 20-25 yıl sonra nüfusumuzun yüzde 50’den fazlası obez olacak. Şu anda ameliyat olacak düzeyde obezite yaşayan 3.5-4 milyon insanımız var.” ifadelerini kullandı.
Obeziteye Karşı Alınması Gereken Önlemler
Obeziteye karşı alınması gereken önlemler arasında ekran başında yemek yememek, spor yapmak, otomobil kullanımını sınırlamak, doğal beslenmek ve diyetin işe yaramaması durumunda obezite tedavisini düşünmek yer alıyor.
Avrupa’da Obezite Oranları
Avrupa’da obezite oranlarına bakıldığında Türkiye’nin yüzde 66.8 ile ilk sırada yer aldığı görülüyor. Türkiye’yi sırasıyla İngiltere (yüzde 63.7), Yunanistan (yüzde 62.3), İspanya (yüzde 61.6) ve Fransa (yüzde 59.5) takip ediyor.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.