Takip Et
  • 22 Aralık 2024, Pazar 09:31

Sökeli genç aşçılar Aydın’ın gururu oldu

Sökeli Genç  Aşçılar Aydının Gururu Oldular

Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 21. Uluslararası Gastronomi Festivali’ne damga vurarak Aydın’ın gururu oldu.

18-21 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenen festivalde, geleceğin aşçıları 2 tatlı, 2 ana yemek, 2 balık ve 1 makarna tabağı kategorilerinde yarıştı. Öğrenciler, sergiledikleri üstün performansla toplamda 7 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Altın Madalya Kazanan Öğrenciler ve Kategorileri

Ana Yemek Tabağı: Yusuf Taşdemir ve Samet Tosun

Tatlı Tabağı: Ayşenur Bilben ve Furkan Tibet

Balık Tabağı: Melisa Baylan ve Eyüp Diken

Makarna Tabağı: Ömer Ötü

“Gurur Kaynağımız Oldular”

Avrupa’nın sayılı gastronomi etkinliklerinden biri olan bu uluslararası festivalde öğrencilerinin elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Okul Müdürü Hakan Çevik, “Bu başarı bizler için çok kıymetli. Yarışmaya katkı sunan başta Yiyecek İçecek Bölümü Alan Şefi Emre Ersoy’a ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum,” dedi.

Söke’den Uluslararası Arenaya

Genç aşçılar, festivaldeki performanslarıyla sadece Aydın’ı değil, tüm Türkiye’yi temsil ederek gelecekte gastronomi dünyasında önemli yerlere geleceklerinin sinyallerini verdi. Söke’nin bu gurur kaynağı öğrencileri, başarılarıyla hem okullarını hem de Aydın’ı uluslararası platformda tanıtmış oldular. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.