Takip Et
  • 13 Eylül 2024, Cuma 09:42

Aydın Valisi'nden Mevlid Kandili mesajı

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Vali Canbolat, Mevlid Kandili’nin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifinin yıldönümü olduğunu ve bu anlamlı günün, insanlığa lütuf, rahmet ve güzel ahlakı hatırlatan bir yenilenme fırsatı sunduğunu belirtti.

Vali Canbolat mesajında, Mevlid Kandili'nin Hz. Peygamber’in doğumunu idrak ettiğimiz; onun insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir fırsat olduğuna dikkat çekti. “Kardeşliğin, sevginin, rahmetin, merhametin timsali, yoksulların, yetimlerin, yolda kalmışların, mazlumların, tüm yaratılmışların en sevgilisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı Resulü Kibriya Efendimizin doğum günü olan bu mübarek gecenin, tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve aydınlık getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Canbolat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının ve ahlakının tüm insanlık için örnek olduğunu vurgulayarak, Üstad Necip Fazıl’ın, “Sen, mukaddes hedef; Haktan gelen aşkın hedefi!, Sen, en ileri rütbe; Allah’ın Sevgilisi olmak mertebesi!, Sen, en güzel insan; güzeller güzeli insanoğlunun en güzeli!” mısralarını hatırlattı.

Vali Canbolat, Mevlid Kandili’nin rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bir gece olduğunu ve bu gecenin yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması için bir vesile olmasını diledi. Mesajını, “Aydınlı Hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandil’ini tebrik ediyor, yaşadığımız çağın İslam’ın rahmet yüklü ilkeleriyle güzelleşmesini diliyor ve tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi duygularla kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı. (DUYGU DİLEK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.