Takip Et

Avukat Güvenç, TBB Delegeliği adaylığını açıkladı

Aydın Barosu'nun avukatlarından Serkan Güvenç, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeliğine aday olduğunu duyurdu.

Aydın Barosu’nun 12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak olan seçimli Olağan Genel Kurulu’nda TBB delegeliği için adaylığını açıklayan Serkan Güvenç, yaklaşık 25 yıllık mesleki deneyimle avukatlık haklarını savunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Çeyrek asırlık meslek tecrübesi ile meslektaşlarını temsil etmek istediğini belirten Av. Serkan Güvenç, “Avukatlık Kanununun 76. maddesinde Baroların kuruluş ve nitelikleri açıklanırken; ‘Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarının karşılanmak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Barolar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.’ denmiştir.

Meslek kanunumuzun tarifine ve baroların varlık sebebine uygun olarak, avukatlık mesleğinin, avukat haklarının korunması ve geliştirilmesine öncelik tanıyarak çalışmalar yapılmasını isteyen meslektaşlarımın iradesini temsil etmek için Türkiye Barolar Birliği delegeliğine adayım. Yaklaşık 25 yıllık mesleki tecrübemle etkin şekilde sizleri temsil edeceğimi belirterek desteklerinizi bekliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.