Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1219 sayılı kanuna aykırı faaliyet gösterdiği iddiasıyla Ş.E.’ye ait bir güzellik merkezi hakkında açılan dava, Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Dava, güzellik merkezinde yapılması yasak olan medikal işlemlerin gerçekleştirildiği iddiasıyla başlatıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, güzellik merkezinde "deri altına iğneyle müdahale" ve "botoks" gibi yalnızca doktorlar tarafından yapılabilecek işlemlerin uygulandığını tespit etti. Bu tür faaliyetlerin, 1219 sayılı kanuna göre yalnızca tabip unvanına sahip kişiler tarafından yapılabileceği belirtiliyor. Kanuna göre, diplomasız olarak hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan kişilere iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası öngörülüyor.
Güzellik merkezi sahibi Ş.E., mahkemede verdiği savunmada, sosyal medya paylaşımlarından haberdar olmadığını ve söz konusu paylaşımları bir arkadaşının yaptığını belirtti. Ş.E., "Benim arkadaşlarım güzellik merkezime gelirken, ruhsat işlemleri için dışarıda olduğum bir dönemde bu paylaşımlar yapılmış. Ruhsat çıkmadan merkezimde yasal olmayan bir işlem yapmadım. İddia edilen işlemleri gerçekleştirecek ekipmanlarımız da bulunmuyor," dedi.
Mahkeme, sosyal medya paylaşımlarını yaptığı öne sürülen kişinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dava süreci, iddiaların netleşmesi ve gerekli tanık ifadelerinin alınmasının ardından sonuçlanacak. (SELİNAY MUTLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.