Takip Et
  • 27 Nisan 2024, Cumartesi

AYDIN'DAN ... 8

Geçtiğimiz perşembe günü, Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte üzücü bir olay yaşandı. Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treni bir gence çarptı. Müdahaleye rağmen kurtarılamayan genç hayatını kaybetti. Hemzemin geçitlerde güvenliğin yeterli olarak sağlanamaması nedeniyle benzer olaylar yaşanıyor. Yayaların yanı sıra sürücüler tarafından bariyerlerin aşılması nedeniyle motosiklet ve otomobil kaynaklı kazalara da sıkça rastlanıyor.

Aynı gün, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bundan altı yıl önce 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, cumhuriyet tarihinin en büyük demiryolu kazalarından biri olan ve kamuoyunda ‘Çorlu Tren Kazası’ olarak bilinen olaya ilişkin devam eden davada karar çıktı.

Demiryolu hattında seyir halinde olan trenin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 25 kişi ölmüş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı. Ulaştırma Emniyeti İnceleme Merkezi’nin Demiryolu Kaza İnceleme Raporuna göre; kazanın sebebi menfez üzerinde yer alan rayların altının boşalması nedeniyle vagonların deray etmesi (yoldan çıkması) olarak açıklanmıştı.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın yirminci duruşmasında çıkan kararda aralarında dönemin TCDD 1. Bölge Müdürü, Yol Bakım ve Onarım Şefi, Demir Yolu Bakım Müdürü ve mühendislerin de yer aldığı 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen ceza verildi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl şubat ayında Yunanistan’da Atina-Selanik seferini gerçekleştiren yolcu treninin başka bir tren ile Larissa kentinde çarpışması sonucu yaşanan kazada ise elli yedi kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Ulaştırma Bakanı istifa ederken ülkede üç gün yas ilan edildi. Bu kaza da Yunanistan’da meydana gelen en büyük kazalardan biri olarak kayda geçti. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.