Takip Et
  • 3 Haziran 2023, Cumartesi

AYDIN'DAKİ MÜZELER 3- ÇİNE ARICILIK MÜZESİ

Türkiye’nin ilk, dünyanın 71’inci arıcılık müzesi

Çine Arıcılık Müzesi, Aydın-Muğla Karayolu üzerinde ve Çine ilçe merkezine 5 km mesafede bulunmaktadır.

Arıcılığın geçmişten izlerinin bulundurmak, arı ve arıcılığı gelecek nesillere sevdirmek, arıcılara teknik bilgileri doğru ve uygulamalı olarak aktarabilmek, arı ürünlerinin kullanımını teşvik etmek ve tüketici bilincine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu adına Adnan Menderes Üniversite Rektörlüğü, Çine Belediyesi ve Çine Gelişim Vakfı ortaklığında 08.12.2009 ve 15.03.2010 tarihlerinde imzalanan protokollerle Çine Arıcılık Müzesi yapım çalışmaları başlamıştır.

Yağcılar Köyü İlköğretim Okulu’nun Millî Eğitim Bakanlığınca Adnan Menderes Üniversitesi’ne tahsis edilmesi sonrası Türkiye’nin ilk, dünyanın 71’inci arıcılık müzesi olan Çine Arıcılık Müzesi 4.10.2010 tarihinde törenle hizmete girmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.12.2010 gün ve 261180 sayılı izni ile özel müze statüsüne kavuşmuştur.

Kendini her gün geliştiren dinamik bir müze hedefiyle yola çıkan müzede kurslar, seminerler ve çeşitli eğitimler için hazırlanmış eğitim salonunun yanı sıra çocuk parkı, resim atölyesi ve Roma ve Türk oyunlarının sergilendiği oyun alanı da bulunmaktadır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.