Takip Et
  • 23 Mart 2024, Cumartesi

AYDIN'DAN ... 3

Aydın’ın Efeler ilçesinde yer alan bazı kamu binaları depreme dayanıklı olmaması, yenileme çalışmaları ve benzeri nedenlerle geçtiğimiz yıllarda yıkıldı. Ancak birçoğunun yerine eski kapasiteleri ölçüsünde yeni binalar henüz inşa edilemedi.

*

Aydın-Denizli Karayolu üzerinde yer alan PTT Başmüdürlüğü Binası, fiziki yetersizliği nedeniyle yenilenme kapsamında 2018 yılında yıkıldı. Birkaç yıl içinde tamamlanıp tekrar hizmet vermesi beklenen binanın yıkımının üzerinden beş seneden fazla zaman geçmesine rağmen yerine henüz hiçbir şey yapılmadı. Aydın’da PTT, hizmetlerine Güzelhisar Mahallesi’nde yer alan bir yer ile Orta Mahalle’de yer alan Dağıtım ve Toplama Merkezi başta olmak üzere çeşitli noktalarda devam etse de yeterli olmuyor. Şehir merkezinde yer alan arsa halen atıl vaziyette ve kaderine terk edilmiş durumda.

*

Aydın’ın sembol yapılarından 73 yıllık Adnan Menderes Stadyumu’nun 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası gerçekleştirilen denetimler sonucu depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. 2023’ün son günlerinde başlayan süreçte Aydın’ın 73 yıllık tarihi yıkıldı. Bu nedenle Aydın’ın Efeler ilçesini profesyonel ligde temsil eden Efeler 09 SFK başta olmak üzere birçok amatör kulüp de statsız kaldı. Yıkılan Adnan Menderes Stadyumu’nun yerine ne yapılacağı ve yeni stadyumun ne zaman nerede inşa edileceği ise merak ediliyor.

*

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nin bazı poliklinikleri de barındıran altı katlı idari binası, 30 Ekim 2020 İzmir Depremi sonrası değerlendirmeler sonucu hasar tespit edildiğinden 2021’de yıkıldı. Bu binada yer alan polikliniklerin bir kısmı diğer hizmet binasına taşınırken; bazı poliklinikler de eski otopark arazisi üzerine yapılan konteynerde hizmet vermeye devam ediyor. Eski binadan boşalan alan ise şu an otopark olarak kullanılıyor. Yıkılan 6 katlı binanın yerine otopark arazisi üzerine kurulan bu tek katlı konteynerde, poliklinik hizmetinin yanı sıra kan tahlili ve göz ölçümü gibi tetkikler de gerçekleştiriliyor. Bu nedenle hasta yoğunluğunun çok yüksek olduğu bu alan çoğu kez ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.