Takip Et

AYDIN’DAKİ YAYLALAR

Paşa Yaylası

Aydın şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Aydın’ın kuzeyindeki Cevizli Dağı’nda ve 1200 metre yüksekliktedir. Bitki örtüsü kızılçam, karaçam ve ardıçtan oluşur.

Vatandaşların kış aylarında kar turizmi için, yaz aylarında ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar kaçmak için tercih ettiği yerlerin başında gelir.

Kavşit Yaylası

Aydın’ın Çine ilçesinin 13 kilometre doğusunda ve 1792 metre ile Aydın’ın en yüksek dağı olan Madran Dağı’nda bulunur. Çoğunluk ceviz ve kestane ağaçları bulunmaktadır. Kış aylarında kar turizmi ile öne çıkan yayla yaz aylarında ise vatandaşların ilçe merkezindeki sıcak havadan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Ayrıca, oğlak tandırı ile de ünlüdür.

Kahvederesi Yaylası

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunmaktadır. İl merkezine 120 kilometre, Karacasu’ya ise 3 kilometre uzaklıktadır. Yaz aylarında yöre halkının göç ettiği beş yüze yakın evin bulunduğu bir yerdir. Öte yandan, yerli ve yabancı turistlerce tercih edilen yaylada yürüyüş parkurları da yer almaktadır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.