Takip Et
  • 7 Ekim 2024, Pazartesi 11:50

Başkan Hisarcıklıoğlu Aydın’da incelemelerde bulundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi ziyaret kapsamında Aydın’a gelerek incelemelerde bulundu.

Başkan Hisarcıklıoğlu'nu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Üyeleri Ahmet Şenel, Adem Türkmen ve Mehmet Akkan karşıladı.

Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Söke Ticaret Odası’nın 50. yıl etkinliklerine katıldı ve ardından Söke Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Daha sonra Aydın Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası ve Söke Ticaret Borsası ortaklığıyla kurulan Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Çondur, pamuk gibi tarım ürünlerinin lisanslı depoculuk sistemi ile uygun koşullarda saklanmasının ve bölge ekonomisine sunduğu katkılardan söz etti. Bu sistem sayesinde çiftçilerin ürünlerini fiyat dalgalanmalarından koruyarak gelir istikrarı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise lisanslı depoculuğun tarımsal üretim ve ticaret üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Bu sistemin, ürünlerin uzun süre kaliteli koşullarda muhafaza edilmesine olanak tanıdığını ve ticaret hacmini artırarak üreticilere büyük avantajlar sunduğunu vurguladı. Ayrıca, bu projelerin bölgesel kalkınmaya ve tarım ürünlerinin değerinin korunmasına önemli katkılar sunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.(SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.