Takip Et
  • 1 Ekim 2024, Salı 12:16

Umurlu’da Ahilik ruhu çifte hayırla yaşatıldı

Aydın’ın Efeler ilçesi Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından, Ahilik Haftası kapsamında sanayi sitesi ve oda hizmet binası önünde lokma hayrı düzenlenerek ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için dualar edildi.

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Umurlu’da hem sanayi sitesi hem de oda binası önünde lokma hayrı gerçekleştirdi. Etkinliğe, Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Mutlu ve yönetim kurulu ev sahipliği yaptı. Lokma hayrına, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü ve birçok oda başkanı katıldı. Program boyunca ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için dualar edildi, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

KÜNKCÜ’DEN TEŞEKKÜR

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, bu anlamlı program için Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Mutlu ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, Ahilik kültürünün esnaflar arasında yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

“SAYGIYLA ANIYORUZ”

Umurlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Mutlu, Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen bu lokma hayrının, geçmişten gelen Ahilik kültürünü sürdürmek adına önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, "Ahilik geleneği, dayanışma ve yardımlaşmanın simgesidir. Bugün burada geçmişte hizmet vermiş tüm esnaf ve sanatkarlarımızı saygı ile anıyoruz" dedi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.